Ikut Belakang

Thursday, January 27, 2011

Medical Negligence

Ada sorang doktor kena saman sebab salah operate patient. Patient ini ada ovarian cyst, ada fibroid. Tapi doc ni suggest surgery is the best way-lah tanpa menerangkan effect after surgery seperti oozing etc. Tapi, nitemare sebab dia salah bedah, komplikasi berlaku. After the operation, she's keep bleeding, keep keep keep bleeding. Then Plaintiff sue the doc. Muahahaha.

Salah satu soalan dari lawyer;

Do you agree because you never told her what the side effect and complication were. You more interested in cutting her up. You never gave her the first choice alternative, never explain to her, you told her it is a simple straightforward operation and she accepted?


More interested in CUTTING her up? Dan kes inilah yang membuatkan mulut aku berbuih sawan semasa menaip. Lantak la Grammar ke mana, asal keja siap. Banyak lagi kes beratur nuh.

Tweet : I close the case. My Manglish is poor.

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Pernah nak masuk OT tengok operate benda2 pompuan ni.tapi Sister tak bagi pulak.kalau tak, boleh elobrate part "interested" tu..

    ReplyDelete
  3. Whoa...
    Tak pengsan ke tengok darah. Memang la ada part yang interested tapi, dah tak interested la kalau penuh darah...

    ReplyDelete
  4. The doc is pompuan jugak. U kena jadi OBgyn la en. pembaris, baru interestinggg

    ReplyDelete
  5. ella, hebat betul kes yg awk handle ye. hihi. saman doc tu saman

    ReplyDelete
  6. Poyaty : Kes ini Plaintif (patient) tu menang tapi doc tak puas hati. Actually doc's lawyer yg tak puas hati kot. Then doc tu appeal lak.

    ReplyDelete
  7. Bapuk saja jadik doktor O&G ni.lelaki jarang

    ReplyDelete
  8. Yeke bapuk? Haha. Pompuan yg jadi pakar sakit TUAN tu tomboy? LOL

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?