Ikut Belakang

Wednesday, January 5, 2011

Pelik Tapi Benar

Cerita kegemaran aku ialah Sesame Street. Aku pernah ditanya oleh Jejaka Beruang apakah feveret program yang aku paling layan dimasa senggang. Aku jawab Sesame Street. Dia terpinga-pinga sebab masa tu aku sudah berumur 20 tahun, bukan 2 tahun. Dia cakap, "Eh, itukan pre-school punya program, bahaya la awak ni, betul ke tak betul?"

Betul la. Aku tak tipu aku suka Sesame Street dari kecik sampai umur 20 tahun ketika itu. Dan sekarang masih minat dan tengok Sesame Street lagi.

Dia cakap stop tengok.


Sunny Day

Sweepin' the clouds away
On my way to where the air is sweet
Can you tell me how to get,
How to get to Sesame Street

Come and play
Everything's A-OK
Friendly neighbors there
That's where we meet

Can you tell me how to get
How to get to Sesame Street

It's a magic carpet ride
Every door will open wide
To happy people like you--
Happy people like
What a beautiful

Sunny Day
Sweepin' the clouds away
On my way to where the air is sweet
Can you tell me how to get,
How to get to Sesame Street...
How to get to Sesame Street



Pada suatu hari aku babysit sepupu, aku tengah layan Sesame Street tetiba dia nangis. Rupanya masa tu Cookie Monster tengah mengaruk : makan cookie dengan lahap. Jadi, dia yang pre-school tak suka Sesame Street, orang-orang macam aku la yang kena layan. Haha.


Yay, Elmo. ♥

Tweet : Kadang-kadang pala otak orang Emo macam aku ni menggerunkan juga ye.

No comments:

Post a Comment

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?