Ikut Belakang

Monday, January 10, 2011

Sunset

Suka sunset. Kalau boleh (memang) nak pergi ke hujung dunia dan tengok sunset. Romantik kan. Masa kat JB dulu, selalu lepak kat tanah lapang tengok sunset. Kalau kat kampung, selalu pergi ke hujung hutan cari cahaya yang nak tenggelam tu. Mak aih berani ko.

Di Jeram, tak lepas peluang tengok sunset. Time nak buka puasa (tahun lepas), sibuk lak duk bergambar "cepat, cepat matari da nak tenggelam la". Terkocoh-kocoh fotografer setting paling baeeekkk supaya muka aku tidak nampak hitam nan gelap. Tapi kalo da itam tu, guna la kamera HD ke, pape ke mesti itam jugak. T_T

In black. Maafkan saya kerana berjaya cipta silhouette. Silhouette la sangat.
(Selepas publish, nape gambar ni nampak macam gigi jongang)

Jauh sangat matari. Uhuhu...

Beberapa set gambar di bawah ni sunset kat umah sewa. Through my window. Takde keja nak buat, terus snap snap.







Yang ini waktu berbuka puasa di Jeram. Tak sempat ke restoren, terus berenti berbuka puasa kat sini. Lepas berbuka ala kadar, baru pegi solat kemudian sambung melahap di restoren jeram. Ni cerita puasa tahun lepas, basi dah...

Gambar gedik ini selepas waktu berbuka puasa. Nak sangat nampak background alas dari kulit kerang dan teruja sebab tanah dah jadi macam permaidani kerang

Jangan terpedaya dengan muka control yang masih teruja.

Tweet : Tak pasti boleh tengok lagi sunset atau tak. Kadang rasa macam nak nangis bila menengangkan banyak lagi benda yang nak dikejar.



2 comments:

  1. Petang dalam pukul 5 selepas hujan renyai2 kadang2 cantik juga..keemasan dia lain macam..

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?