Ikut Belakang

Friday, June 17, 2011

Hello, Siapa Tu?

Telefon Cokia Nokia berbunyi .

Pemanggil A : Hello adik, kat sana hujan ke?
Aku : A'ah. Sape ni?

Terus dia letak telefon.

Aku emo. Terus mesej.
"Jangan nak kurang ajar sangat, dahla silap telefon orang, pastu terus letak macam tu je. 
Tak boleh nak mintak maaf ke?"

Pemanggil A reply.
"Jangan kurang ajar la!"

Wah, aku nak mengamuk ni. Kau yang kurang ajar.
Aku terus mesej
"Sape yang kurang ajar? Aku ke kau? Dah tua-tua pandai la hormat orang. Kan kau yang salah telefon!"

Reply
"Ok, dah la tak payah la panjang-panjang"

Aku ignore je. Mungkin masa tu pun aku tengah marah.

***
Pemanggil B : Akak, saya dah sampai kat stesen bas. datang ambil saya sekarang ye.
Aku : Sape ni?
Pemanggil B : Saya la, Wan. Saya dah sampai datang ambik cepat ye.
Aku : Sape Wan?
Pemanggil B : Ni sape? Bukan kakak ke?
Aku : Saya bukan kakak awak. Saya tak ada adik nama Wan.
Pemanggil B : Awak sape?
Aku : Awak tu sape? Telefon saya kenapa?
Tut, tut, tut, tut.

Dua tiga kejadian sama.

***
Pemanggil C : Hello, Asmah
Aku : Hello, saya bukan Asmah
Pemanggil C : Sape ni?
Aku : Awak sape, nak cari sape?

Tut, tut, tut, tut.

***
Aku tak tahu dorang yang telefon tu tak tekan nombor yang dah ada dalam henpon ke?
Tetap jugak nak tekan nombor sebijik-sebijik lepas tu salah tekan?
Lepas ni, confirm aku akan dapat panggilan lain lagi.

Dan nasib baik aku layan elok-elok semua. 
Lepas ni tunggu aku bebel "Masa awak tekan nombor tadi, awak cek ada cek ke tak?"

Tweet : Selamat hujung minggu. Marathon Series. Layan Prison Break & Vampire Diaries.

14 comments:

  1. uh~~tak berani ah nak kol kamu~~

    ReplyDelete
  2. cik ina selalu jawab cam ko jawab, kalau ada orang call tanya kita sapa.Dia yg call mesti tahu dia nak cakap ngan sapa, lagi boleh tanya. cik ina pun selalu emo tau. ikan keli emo ko cam mana , masak apa semalam?

    ReplyDelete
  3. @bujal

    Orang kita kenal takkan lah layan macam tu pulak kan?

    ReplyDelete
  4. @Cik ina

    memang, masalahnya dorang nape sampai salah

    Ikan keli tu rasanya dah jadi pekasam kot. Hari ini baru nak beli bahan-bahannya.
    Esok baru memasak.

    hehe. bujang, ujung minggu je masuk dapo.

    ReplyDelete
  5. @uncle gedek

    ye, saya sahkan.

    tehetehehe

    ReplyDelete
  6. @brutal solo

    hoh? nak kena tarik rambut ke?

    LOL

    ReplyDelete
  7. ko sibuk sangat ke sampai tak update blog atau ko tengah emo.

    ReplyDelete
  8. @Cik Ina

    Bizi sikit cik ina.

    nak update gak banyak cite emo nih

    tapi tak sempat. sempat baca belog org dan bg komen je.

    ReplyDelete
  9. hahahahaha..biasa la kadang2 no hampir sama...

    ReplyDelete
  10. @chichi

    hemp...
    dah tersalah tapi tak nak ngaku.

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?