Ikut Belakang

Wednesday, July 27, 2011

Silau

Baru-baru ni terai drive. 
Tapi tenyata tak boleh drive tanpa... sepek mata itam. 
Kah Kah Kah. 

Tapi bila pakai sepek mata itam, ada je makhluk yang aku nak langgar. 
Lagila tak nampak sebab gelap sepek tersebut.

Sebenarnya memang aku ada penyakit silau. 
Tah la tak sihat gamaknya mata aku ni. 
Masa buat test dengan doc, nak menangis aku duk teka apa kalerlah yang dipamerkan tu. 
Sikit lagi tak jatuh air mata. 

Macam budak tadika tak dapat jawab soalan kuiz. 
Rupanya kaler teka-teki doc itu purple light. (Padahal buta warna. Ha-ha)
Gila kalau kaler light-light memang tak nampak.

Cer bayangkan waktu siang pun aku takleh drive jugak sebab cahaya 'sun' begitu membakar biji mata.
Kalau dipanah 'sun', mulalah tangan yang pegang stereng asik duk nak jadi sunshade je. 
Cer bayangkan kalau dua-dua tangan menjadi sunshade? Ish.

Lain Sama cerita pulak je kalau malam.
Lagiiilah takleh drive sebab manusia kalau bawa kereta, segala jenis lampu kereta dia-orang nak bukak. 
Silau tak hingat time tu.

Jadi, sepatah dua kata - aku sesuai jadi penumpang je. 
Kah Kah Kah.

Sekarang ni, ditambah pulak lesen memandu bergambar penuh silau tersebut juga telah tamat tempoh.
Liat nih nak pergi baharukan. 
Ternyata pemalas tahap gaban.

Tweet : Setakat jalan taman @ kampung biasa bolehla. Padahal nak bagitahu memang kurang arif lagi memandu. Kah Kah Kah Kah. Gelakkan diri sendiri. Takde kena mengena dengan silau bagai.

8 comments:

  1. owh makna kata tak boleh atau tak tera memandu lg la ni..

    kalo nak tera senang jer..pakai sun glass yg ori kompen tera..kah kah kah

    ReplyDelete
  2. @waqheh

    boleh memandu tapi gayat sikit.

    kah kah kah. setuju, setuju

    ReplyDelete
  3. kan ada spek untuk mata silau?

    ReplyDelete
  4. @bujal

    ada. mintak bujal belikan

    ReplyDelete
  5. cari suami cepat...

    dia tolong drive kan

    ReplyDelete
  6. @uncle gedek

    'dia' kata dia bukan driver. kah kah kah

    ReplyDelete
  7. ell ko cam cik ina silau kuat. kalau cik ina boleh bawak kereta , malam mesti tak boleh memandu. ko pakai je spek hitam cam JLO tu kalau dah silau.

    ReplyDelete
  8. @cik ina

    kena buat sepek mata khas silau cik ina

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?