Ikut Belakang

Monday, August 8, 2011

Bukti Kukuh

Selamat Berpuasa. Hari ke-8. 
Cukup counting ke tak ni?

Seharian berpuasa, bila penat heaven rasanya dapat bergolek-golek rehatkan badan.
Tetiba dapat idea nak asah otak bagi bijak sikit.
Caranya, beli rubik harga RM2 kat barang-barang RM2 satu.

Okay, mulakan aktiviti sekarang.

*krek, krek, krek, krek. Bunyi rubik diputar. 
Rubik aku berbunyi sebab benda murah.
Sambil garu kepala.
Garu kaki.
 

Last.
Surrender.
Baru first round main.
Adakah terlalu ganas sampai pecah benda alah tersebut.
Atau terlalu murah sampai pecah benda alah tersebut.

Buktinya...
 Terer ke tak tu, sikit lagi kaler oren nak siap.
Buat hal betullah rubik ni, kalau tak memang siap semua.

Tips nak siapkan rubik dalam masa singkat?
Cabut sticker dan tampal semula ikut kaler kegemaran ye.

Sekian.

10 comments:

  1. cat semua kaler putih~pusing manapun gerenti lulus! keh keh~

    ReplyDelete
  2. @bujal

    woh.
    idea yg cukup bijak juga.
    tips no.2

    ReplyDelete
  3. kat utube banyak solution dia....

    kentang je...

    ReplyDelete
  4. owhh benda ni. last gua main umur 10tahun. siyes..gua tak dpt setel gua bebai sampai skang keh keh

    ReplyDelete
  5. itu dah macam main silap mata pulak !

    ReplyDelete
  6. @uncle gedek

    ambil tukul, setel.
    kentang sedap

    ReplyDelete
  7. @waqheh

    pergh...
    gua baru sekarang tua-tua nak asah otak.
    patutla gua lagi bebai dr awal sampai ke sudah la kot

    ReplyDelete
  8. @al-lavendari

    silap tangan kuat sangat, terpecah rubik.
    haha

    ReplyDelete
  9. dah lamanya tak buat keja suai padan tu. tak kan sampai terkopak cam tu sekali.ganazz atau barang sekarang tak tahan lama?

    ReplyDelete
  10. @cik ina

    dua-dua cik ina.
    tak dapat suai padan, saya emo lansung kopak

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?