Ikut Belakang

Friday, August 5, 2011

Jamuan Akhir - Farewell

Homaigod. I miss my boss very much.

Jamuan sempena pertukaran bos aku ke Shah Alam. 
Selama 2 tahun setengah bersama dengan bos adalah begitu bermakna.
Lantaklah orang nak cakap aku cembeng sebab bos tukar tapi rasa aku sekarang ini adalah rasa jujur.

Terus fikir macamana bos nak survive sendiri (Hah?)
Yelah, dia nak makan minum, sape masakkan air?
Dia nak itu, ini, sape sediakan?
Dia datang beberapa hari lepas, terharu jugak,
kesian dia kat tempat baru yang tak best tu kan?
Dia cakap umpama patah kaki sebelah bila takde orang yang nak diharapkan.

*Apabila satu amanah diletakkan atas bahu, pastikan jujur menyiapkannya*
Sebelum aku dapat bos, semua orang cakap dia garang, dia bengis, dia itu ini bla bla bla.
Tapi selepas kerja sendiri dengan dia, semuanya khabar angin sepoi-sepoi.
Try kerja dulu, ikut rentak, jangan ikut kepala sendiri.
She is the boss. Boss is always right.
*tapi ingat, sebab dia memang baik. 
kalau bos suka meroyan, sesiapa pun takkan ngam

Kalau kita ikhlas, kita dapat semula keikhlasan tersebut. 
Buat kerja tak payah bodek sebab bos akan tahu kita buat kerja atau tidak.
Sedih memang tak payah cakap la. 
Cuma aku nasib baik boleh control air mata daripada tumpah depan bos.
Heh. Nangis kat rumah standard la tu.

Bos memang baik hati.
Selalu bagi duit raya. 
Dua tahun beraya bersama dia, dua kali dapat.
Tahun ni dah tak dapat duit raya lagi.
Selalu dapat hadiah kalau dia pergi outstation.
Tak pernah kena marah sebab dia pendiam.
Tapi begitu memahami staf-staf dia.

Terima kasih, Puan.
Makanan memang mesti ada. Mesti lebih over daripada yang lain-lainnya.







cocktail
 Gulai lemak ikan masin dan nenas



Cenderahati untuk Puan.
Hasil usaha gigih Dayah, Kak Ann dan Kak Aishah membeli, menyediakan semuanya.
Kesian diorang bersusah payah.
Aku cuti balik kampung waktu itu, nak cancel rugi pulak cuti.
Aku hanya tumpang pegang je.

14 comments:

  1. @bujal

    bos baru lemah-lembut.
    best jugak
    hehehe

    ReplyDelete
  2. alalala cian eLL N puan.

    takpe boss baru cara baru semangat tetap sama.
    hehe...

    Chaiyok2!

    ReplyDelete
  3. kalo begitu boleh tak saya jadi bos kamu plak..keh keh keh...sy akan jd lebih baik yg terbaik waktu lepas kerja...keh keh keh

    ReplyDelete
  4. saja je letak gambar makanan banyak-banyak....

    (gambar yang last tu , menawan lah... - serious)

    ReplyDelete
  5. @rireen

    Kesian kitorang tahu

    ReplyDelete
  6. @daddy Z

    hai bigdaddy Z twins.

    boleh...
    suka bully org

    ReplyDelete
  7. @waqheh

    boleh. saya adalah
    pembantu peribodi yg setia.
    kah kah kah

    ReplyDelete
  8. @uncle

    sebab bujal cakap bulan pose kena letak gambar makanan banyak-banyak.

    errr. malulah saya. kan tak mandi karang

    ReplyDelete
  9. telor inti megi menu hentam sajalah kehidupan bujang

    ReplyDelete
  10. @waqheh

    nak try buatlah untuk buka pose nanti
    dah ada stok megi asam laksa yg heaven

    ReplyDelete
  11. sedap, cik ina nak gulai lemak ikan masin ngan nenas.lapo.amboi pakai baju merah bertambah manis bila peluk bunga.

    ReplyDelete
  12. @cik ina

    kah kah kah

    gambar gulai tu langsung tak nampak ikan dan nenas
    amboi. amboi. ehem, ehem manis macam bunga ye

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?