Ikut Belakang

Wednesday, August 10, 2011

Jurnal Puasa II



Kalau suruh orang korekkan hidung,

Puasa siapakah yang terbatal?

Puasa orang yang korek hidung tersebut

atau puasa tuan punya lubang hidung?

Hnghhhhhh

*soalan ini pernah ditanya pada bulan puasa tahun lepas di laman muka buku. 
Tahun ni masih konfius lagi.
Hrmmm

24 comments:

  1. korek idung batal eh? keh keh~

    ReplyDelete
  2. @bujal

    eh. tak batal ke?
    yahooooooo

    ReplyDelete
  3. korek hidung kalo dah gatal sgt tu takan lu nak biar hidung lu mengerongek mcm keldai kena myk sapi panas..

    ReplyDelete
  4. @waqheh

    hoh?
    boleh ke. dalam keadaan tidak gatal pun boleyyy?
    kahkahkahkah

    ReplyDelete
  5. salam kenal...

    makruh je kan...;)

    ReplyDelete
  6. Mohon maaf ini bukan berita emo. Hihihi.

    Bersih 2.0: Merakam Semangat Zaman/Capturing The Spirit Of The Times – Pertandingan Menulis Esei dan Cereka di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

    Lebih daripada RM6,000.00 untuk dimenangi + buku-buku + tshirt diskopi super kool edisi terhad + peluang untuk karya anda diterbitkan di dalam bentuk buku!

    Kalau anda berminat untuk terlibat di dalam usaha bersama merakam semangat zaman dan memenangi hadiah-hadiah tersebut, check it out - butiran, syarat dan peraturan pertandingan ini kat:

    http://diskopi.wordpress.com

    Anda boleh juga download poster pertandingan menulis esei dan cereka ini dalam jpeg file dan meletakkannya kat blog, website atau facebook anda supaya kawan-kawan anda yang lain juga tahu tentang peluang baik ini.

    Tolong war-warkan tentang pertandingan ini kepada jaringan dan kawan-kawan anda yang kat online mahu pun offline.

    Terima kaseh.

    ReplyDelete
  7. diskopi ni sapa sebenarnya...sibuk bebeno...hehe

    ReplyDelete
  8. Batal le?

    Laaa.... nak kena ganti 7 hari la ni...?

    Hado!

    ReplyDelete
  9. aku pon jadi confius dibuatnya ni. ekekeke

    ReplyDelete
  10. @Papa Mifz

    salam kenal. hai. terima kasih

    errr, makhruh?

    ReplyDelete
  11. @diskopi

    disko + kopi = diskopi

    tak pandai tulis esei
    TQ

    ReplyDelete
  12. @Bigdaddyz

    Ntahnye. baru lepas korek idung kot

    ReplyDelete
  13. @uncle

    kan dah cakap batal, uncle buat jugak
    tengok tu jari dekat idong lagi

    ReplyDelete
  14. @hanaahmad

    aduhhh. (sambil jari dekat dua-dua lobang)
    keh keh keh

    ReplyDelete
  15. tak cukup jari tgn korek guna jari kaki plak. ada bran?

    ReplyDelete
  16. @waqheh

    lu buat dulu, report kat gua kalau berjaya.
    ekzos moto mat rempit, bran?
    kah kah kah

    ReplyDelete
  17. batal la kalau korek hidung, macamana kalau korek bontot ? hehe

    ReplyDelete
  18. @anon

    mencarut lu tadi kan. gua dah delete.

    ReplyDelete
  19. haha bukan mencarut la, contoh yang bertepatan :p

    ReplyDelete
  20. @anon

    but u mencarut utk komen yg 1st tadi.
    yg 2nd br tak carut kan.
    memang tepat tapi puasa-puasa ni wey.

    ReplyDelete
  21. ahaha okau thx for the reminder :) nice blog btw, tamao promote facebook ke kat blog ? haha

    ReplyDelete
  22. @anon

    i think i know u.
    ~herm~

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?