Ikut Belakang

Tuesday, August 16, 2011

Jurnal Puasa IV

Perasan atau tidak kalau mengalami masalah diarrhea, mencicit dapatkan rumah kecik.
Atau dalam bahasa pasarnya ialah jambs (bunyi : jamban)
Kalau sesiapa yang tak perasan dia dapat cirit birit dan tidak mencirit dalam jambs, 
memang tak ada perasaan la tu. Perasaan selekeh je.

Perasan atau tidak, jambs di bulan puasa ni semua tutup ye?
Jambs awam selalunya tutup.
Orang yang jaga jambs tu pergi meniaga kat pasar Romdhan kot.
Gila ah time tu. Double cirit nak cari jambs weh.
 Lutut ketar double gak. 
Satu ketar sebab pose tak ada tenaga, dua ketar sebab menahan tiris.


Kepada pokcik and mokcik, tulun la bukak jambs awam. 
Carila mana-mana Awang untuk jaga jambs.
Jangan ingat di bulan Romdhan ini orang (bunyi : saya) tak makan dan minum,
jangan ingat orang (bunyi : saya) tidak mahu mensisihkan baja organik beliau.

Semua orang nak guna.
Pelisss.

**kisah benar**

22 comments:

  1. sampai berdiri bulu roma, kan?

    (orang cerita lah... uncle tak de pangalaman....)

    ReplyDelete
  2. @uncle

    orang cerita, sampai berpeluh-peluh kan.

    (cepat betul komen)

    ReplyDelete
  3. belakang pokok kan clear? keh keh~~

    ReplyDelete
  4. @bujal

    kalaulah boleh.
    Lama dah

    ReplyDelete
  5. sal jambang pon nk kecoh er??haha..ltk je punggum lam sungai dan berak je..hahaha

    ReplyDelete
  6. @IM

    bulan pose takleh selam punggum dalam air.
    batal, nanti air mashukkk

    ReplyDelete
  7. ell,
    gua pernah alami kes cmni. jam 5 pagi. gua nak terber.....k tgh drive otw g thailand. sampai border padang besar dh jmpa tandas tapi tutup plak..masa tu kalo buat lawak pun tak mampu gelak dah...

    ReplyDelete
  8. @waqheh

    owh? bistu bear (bunyi : berak) katne?
    sebab pernah dulu sakit perut dalam bas, nak sampai ke rumah lebih kurang 15 minit jalan kaki.
    perghhh, disebalik lorong gelap tu mahu saja bear tapi tahan lagi. berpeluh-peluh.
    tahan jugak lagi terkepit-kepit.
    sampai rumah, memang campak je barang2, meluru masuk.
    pergh.
    nasib baik jambs takde orang

    ReplyDelete
  9. sila kirim entry ini pada bandaraya
    mungkin mereka boleh ambil tindakkan

    ReplyDelete
  10. kenapa tidak gunakan plastik sampah kaler hitam tu ...kan mudah...hehe

    ReplyDelete
  11. @intan

    kena gelak je karang, malu saya~

    ReplyDelete
  12. @ezan idma

    haha. mesti tahan. atau cari yg lain, jauh pun takpe

    ReplyDelete
  13. @daddy

    masa tu tak jumpa pulak plastik tu~

    ReplyDelete
  14. sebab jual kat bazar lagi kaye.diorang suh orang awam cari tandas yang free macam kat shopping complex je..haha

    ReplyDelete
  15. uoh..bahaya ni kalau gi jalan2 bulan puasa. tak berapa nak aware sebab bulan ni takde sesi jalan2 lagi. :D

    ReplyDelete
  16. @jaya jr

    perghhh
    nak mencari satu hal lagi. mau tercirit la den tengah jalan

    ReplyDelete
  17. @gadis bunga

    jalan-jalan cari makan berbuka puasa.
    hehe

    ReplyDelete
  18. gua lepas hajat kat masjid. tapi jauh juga jln kaki dlm keadaan kengkang. tnya org tempatan belakang tu je masjid. gua jln2 lg dan lg rupanya jauh..nk bawa kete minyak mmg nk kering dh.dok parked kt petronas tgu buka je..

    ReplyDelete
  19. @waqheh

    nasib baik tinja kamu yg keras mungkin?
    hehe

    tapi nasibku tidak berapa baik kerana hasilnya cair (dulu punya cerita)

    ReplyDelete
  20. ye ke jamban awam bulan puasa tutup, blum ada pengalaman plak pegi jamban awam dalam bulan puasa ni.

    ReplyDelete
  21. @cik ina

    tutup cik ina aritu.
    bz agaknya dorang.

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?