Ikut Belakang

Friday, November 18, 2011

Hujung Minggu Yang Terisi IV

Tarikh : 13-11-2011 (Ahad)
Tempat : Klang

Hari resepsi kahwin Yaty iaitu kawan sama-sama masa belajar di Politeknik dulu.
Yang nostalgik, ibu bapa Yaty adalah kawan lama ibu bapa mentuaku.

Suamiku adalah kawan lama Yaty masa kat Sekolah Yayasan Selangor.
Aku kenal Yaty masa kat Politeknik JB tahun 2003.
Kemudian baru tahu dia kawan sekolah suami (masa tu boifreng)

Dalam perjalanan, langit dah mendung-mendung, 
doa dalam hati dan doa kuat-kuat supaya kalau sampai rumah Yaty, 
jangan hujan dulu. Doa supaya hujan selepas habis makan.
Alhamdulillah, habis makan hujan pun turun secara renyai-renyai.


"Yaty, makanan sedapla. Malu nak tambah" kataku dalam hati


Tahniah kepada Yaty sebab masa yang beliau tunggu-tunggu dah tiba, 8 tahun beb.
Yaty ni masa bercinta 8 tahun tu mengharungi segala onak duri yang bukan sedikit.
Banyak rintangannya, suami aku yang cakap (lambai-lambai tangan kat Yaty).
Sesungguhnya Yaty ni setia dengan Dak Yang (An) dia.
sebab kitorang ada nak paduk-padukkan dia dengan kawan kitorang tapi Yaty begitu setia.

 "Guess Book Corner", tulisan "guest" dah tercabut "T"

 Cantik guest book cover. Kami teruja.


Sepatutnya ditulis "Selamat Pengantin Baru buat Yaty dan An,
semoga bahagia hingga ke syurga"
Tapi lupa tulis nama Yaty dan An.


Inner shine betul Yaty.

 Tak sempat nak tengok korang bersanding,
kitorang sampai dah petang dan majlis pun dah nak tamat.
 

 Kek lapis Sarawak, sedapppnyeeeee.
Dalam box di kanan tu gula-gula "udang".


Hujan lebat. Kami menuju KL.

Kenapa blogpage aku ni lambat loading...

26 comments:

  1. semuanya cantik dan sweet! tiba2 rasa tak sabar nak kawen! hehehee

    ReplyDelete
  2. @hana ahmad

    cepat-cepat hana,

    ReplyDelete
  3. memang inner shine sangat.kui kui cantiklah kawan ko tu. semoga dia ngan suami kekal ke akhir hayat ye.

    ReplyDelete
  4. @cik ina

    betul cik ina. dia minum inner shine. hehe.
    aminnnnnn

    ReplyDelete
  5. gile ah doorgift bagi keklapis~~

    ReplyDelete
  6. @bujal

    sedap gile kek lapis s'wak dia.
    kite belasah sampai habis sensorang

    ReplyDelete
  7. Alala...romantiknya korang..hihi..sweet!

    ReplyDelete
  8. siap ado guest book corner yer....

    ReplyDelete
  9. ell, kamu cantik :)

    pengantin berseri2. :)

    dill.

    ReplyDelete
  10. oh wow! kawen sekarang ada guest book ek.... :)

    ReplyDelete
  11. Dia Inner shine...

    kamu sun shine...

    ReplyDelete
  12. eh pestime tgk majlis kawen ada sign guest book tu..

    ReplyDelete
  13. solamat pengatin baru la g2.. huu

    jom baca kejap..=0
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

    ReplyDelete
  14. yang sign guestbook tu pun inner shine..
    senyum sungguh sungguh..
    hehe

    ReplyDelete
  15. @Kizz

    hehe. romantika awan kelabu.

    ReplyDelete
  16. @Papa

    ye papa, senang nak trace siapa yang datang. hehe

    ReplyDelete
  17. @Dill

    thanks Dill, biasa je, mana ada cantiks.
    pengantin memang cantiks.

    ReplyDelete
  18. @maksu

    sekarang ni macam-macam ada. hehe

    ReplyDelete
  19. @uncle

    awww, thanks uncle.
    sunshine "sunburn". hehe

    ReplyDelete
  20. @cik rina

    saya pestime sign guestbook kat majlis kawin orang.
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  21. @L

    selamat pengantin baru buat kawan saya. eh

    ReplyDelete
  22. @Reen

    yang sign tu memang bersungguh-sungguh menahan keterujaan. isk

    ReplyDelete
  23. memang nampak hujan tgh lebat time tu...huhuhuhu

    ReplyDelete
  24. @HKL

    HKL mesti suka hujan sebab boleh tido dengan enak.
    :P

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?