Ikut Belakang

Friday, November 11, 2011

Perikebinatangan Haiwan

Oh apakah maksudnya.
Oleh kerana sangat berperikebinatangan maka,
di rumah kat kampung aku banyak haiwan-haiwan yang dibela.
Dah boleh bukak zoo.

Anonymous

Koko

Ntah nama pe

Memey dan anak-anak baru

Memey dan anak-anak lama

Chitam

Geng Bujang Lapok

Oren

Koko lagi. Sebab Koko kucing feveret

Angsa yang suka kejar orang.

 Ayam. Errr
 Lebah pun bela ke?

 Semut pun dibela.

Angsa mandi. Sekarang seekor jantan dan dua betina ini sudah mengeramkan 18 ekor biji telo. Fuhhh
*Mekasih Kakcik sebab perasan saya salah tulis taip

28 comments:

  1. bela hantu tak...?


    (eh, hantu tu spisis haiwan ke?

    ReplyDelete
  2. @uncle

    errr, rasanya toyol tu spesis haiwan jugak

    ReplyDelete
  3. @Bujal

    insya allah, dah boleh bukak zoo.

    ReplyDelete
  4. 18 ekor telur? Bukan 18 biji telur yang akan menghasilkan (InsyaAllah) 18 ekor anak angsa? :)

    ReplyDelete
  5. @kak cik

    kah kah kah.
    typo la kakcik. mekasih sebab perasan.
    18 biji telo menghasilkan 18 eko anak angsa, insya allah

    ReplyDelete
  6. smpai hari ni berdendam dengan angsa sebb kejar mase kecik2 dlu :p

    ReplyDelete
  7. dulu abah pon banyak bela binatang.kucing,ikan,burung,arnab,burung puyuh,macam2.hu3

    ReplyDelete
  8. Semoga Allah SWT murahkan rezeki dan panjangkan umur ell dan family kerana memelihara haiwan tu semua. Amin. kirim salam peluk cium tuk dorang ye.

    ReplyDelete
  9. @ezan

    angsa ni masih hormatkan tuan dia.
    cuma dengan budak kecik je dia kejar.
    hahaha

    ReplyDelete
  10. @cik rina betty

    sebab dia comey. hehe

    ReplyDelete
  11. @aleen aiden

    woh, lagi-lagi best la aleen

    ReplyDelete
  12. @cik ina

    alhamdulillah cik ina.
    nanti balik kampung nanti kita sampaikan.

    ReplyDelete
  13. cubo propose buat mini zoo...sure masyuk dik...hehe

    ReplyDelete
  14. @papa

    insya allah.
    hehehe.
    terapi jiwa tu

    ReplyDelete
  15. oh..sesuai ngn nama anonymous..wajah dia pon nmpk jahat da tu..haha

    ReplyDelete
  16. @Dill

    sikit je, kucing je yang banyak. hehehe

    ReplyDelete
  17. @Budak penjara

    nama anonymous sebab memang dia tak ada nama

    ReplyDelete
  18. angsa yang kejar orang macam tu sumpah gila seh.
    aku pernah lari satu kampung nenek dulu gara2 angsa tuh..
    dem.

    ReplyDelete
  19. @umie

    sape yg teror je takkan pernah kena kejar dek angsa

    ReplyDelete
  20. memey tu kerja yer buat anak jer yer...hehe

    ReplyDelete
  21. kalo blog ada malware tu gua sanggup biar dari terajang keh3...bukan blog lu yg dpt kesan tu....

    ReplyDelete
  22. @Daddy

    subur daddy, banyak anak.
    hehe

    ReplyDelete
  23. @pembaris

    eh. kucing semua comel.
    tiba masanya Pembaris kena groomingkan dia

    ReplyDelete
  24. @waqheh

    kah kah kah.
    nape la malware ni wat hal

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?