Ikut Belakang

Tuesday, November 1, 2011

Sedikit, Sekejap II

Ini entri santai sementara hendak ku karang entri hebat berkajang-kajang.
Baru sebulan lebih tapi badan sudah macam belon.
Macamana nak menten badan seperti Erra Fazira atau Ziana Zain. Herm.
Muscle dah muncul dengan gagah di lengan.
Semalam hosmet tegur aku sudah berisi. Hosmet, bukan soulmet. Hehe.

Kalau mak mentua (mama) tengok, menyesal pulak menantunya ini rupa Doremon.
Ah, tak, mama cuma cakap menantunya gelap sahaja.
Hai, mengenangkan mama kalau tak, aku tembak pasu bunga mahal dia.
Heh. Jangan marah, ini bukan derhaka, gurau-gurau manja sahaja.
Senyum tahu.
  
Sila tengok tangan gagah menantu mama. Tak ada ciri-ciri kewanitaan. 
Cer kamu baca dalam Metro hari ini yang dipetik mengatakan wanita yang punya wajah lembut dan ciri kewanitaan cenderung memiliki ramai anak. Yeke?

Cer kamu tengok wajah aku, bukan ke penuh lembut tu.
Ciri-ciri aku ialah nak anak seramai mungkin.

Semua orang tanya kahwin macamana. Yang tanya pulak isteri dan suami orang.
Kalau aku cakap "sama je, sama yang macam kau rasa waktu kau kahwin dulu".
Kalau cakap best kahwin, apa yang best, dah kena hurai pulak apa benda best.
Kalau nak cakap biasa je, bagaimana pulak nak biasa sedangkan semua orang nak kahwin.
Haih. 

Jadi isteri rupanya senang.
Herk, senang sebab dapat task yang senang awal-awal ni.
Kadang-kadang jadi susah sebab aku pemalas adanya.

Contoh:-
Malam Sabtu, aku tertidur lepas tengok cerita kartun Chi's Sweet Home104 episod.
Haha, peminat setia kartun. Kau bagi Doremon pun aku layan.
Lepastu, dia kejut aku untuk tengok citer My Boss My Hero yang aku tak dapat tengok pada tahun 2005.
Masa tu kami kapel, hard disk dia rosak jadi aku tak sempat tengok.
Semata-mata nak re-do semula kegilaan kami terhadap cerita Japang, dia download semula.
Tapi mata aku tak kuat, aku tido jugak. 
Walaupun dia tak jemu-jemu kejut aku suruh tengok citer GTO pulak.
Walaupun GTO citer feveret tapi tido itu ibadat. Hahaha.

Jadi, mana lagi mama nak cari menantu yang rajin macam aku.
Haha.
Cerita lain bersambung kemudian.

24 comments:

  1. ye la tido~~*wink *wink~

    keh keh~~

    *semoga cepat dikurniakan rezeki~he~~

    ReplyDelete
  2. @bujal

    yela tido.
    tak tipu
    insya Allah.
    Thanks Bujal.
    A Lot

    ReplyDelete
  3. komen bujal nakal kan....hehe

    dah tua2 pun masih layan kartun...parah...hehe

    ReplyDelete
  4. tak montel lagi la ell...lengan yg gagah tu sebab dicipta utk hayun buaian segagah sumaiyah

    ReplyDelete
  5. @daddy

    perangai macam kartun.
    hehehe.
    saya suka kartunnnn

    ReplyDelete
  6. @waqheh

    itu gambo sebelum kahwin la waqheh.
    sekarang buaian ada yang letrek daaa...

    ReplyDelete
  7. buai letrik tak bagus nanti anak nak keje ngn TNB je xnak keje ngn depatmen lain dah...kah kah kah gelak jahat

    ReplyDelete
  8. @waqheh

    ok ape keja ngn TNB, ada pemikiran panjang la anak aku nih. kah kah kah.
    jahat jugak aku gelak

    ReplyDelete
  9. tido itu ibadat...statement tak tahan...haha

    ReplyDelete
  10. @papa

    saya tido sorang, bukan berdua dengan suami.
    ahaksss

    ReplyDelete
  11. sweet jeh. tetiba rasa nak kawen gak. keh3

    ReplyDelete
  12. awak,

    lokasi hayaki di platinum walk, danau kota. belakang old town. buka 24 jam

    tahu ker?

    kat uptown danau

    ReplyDelete
  13. nnt dh dpt anak leh la layan katun sesama hehe

    ReplyDelete
  14. @Dill

    haha. memang comel. errr, sape yg comel?

    ReplyDelete
  15. @hana

    best la kahwin. cepat kahwin ye

    ReplyDelete
  16. @NMO

    Oh. nanti saya servey
    hahaha. Thanks. best je yomyam

    ReplyDelete
  17. @cik betty

    sudah tentu. nanti berebut remote ngan anak pulak.

    ReplyDelete
  18. Gemuk ke? Nape dlm gamba tu kurus je? Tak percayalah..

    Tapi kan, yakin pada diri. Biar gemuk janji kita sihat. Jgn biarkan gemuk itu menjatuhkan semangat kita! Yeay!

    ReplyDelete
  19. hai pengantin baru...anda d tag

    http://waqheh.blogspot.com/2011/11/tajuk-entri-gua-sama-dgn-titisan-hujan.html

    ReplyDelete
  20. @zul fattah

    hai zul.
    insya allah. jodoh tak ke mana.

    ReplyDelete
  21. tak delah setegap lengan cik ina, aku nengok ko maintain cun dan kurus, manis lagi . ada hati nak baling pasu bunga ye, baru lagi tu.larikkkkkkkkkk.

    ReplyDelete
  22. jeles la plak..bila nk kawen neh...hihi
    asek tgk citer je kamu ye..hahaha

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?