Ikut Belakang

Thursday, April 19, 2012

Setia Berusaha

Lambat sikit hari ni. Belated. Aharks.
Siapa tahu tarikh sebenar Secretary's Day ni? Ada yang cakap 17 April. So, dah lepas la kan? Okay Happy Belated Secretary's Day kepada semua S/U, PA, secretary dan apa-apa gelaran kamu yang menyambutnya. Tapi kan ekceli semua orang adalah PA la kan, PA kepada suami, anak-anak, mak ayah, keluarga, kawan-kawan dan semua la... Dah tadi kata semua orang. Nak aku bilang semua?

Aku yang PA kat opis ni takde pun bos nak wish atau belanja pegi Secretary's Week kat hotel mahal-mahal, makan mahal-mahal dan dihiburkan dengan suara penyanyi mahal-mahal. Ahaks. Mimpi. Takpe, dapat @ dibelanjakan KFC Dinner Plate 50% pun okayyyy apa...

Kepada semua yang sejawatan denganku yang kat opis ni ha menerima nasib sama, yang satu batch dilemparkan ke tempat-tempat berasingan dan semua PA's di seluruh negara (macam dorang tengah baca blog ni je), Selamat Hari Setiausaha semua... Atau Selamat Minggu Setiausaha. Oh tak pasal-pasal nak jugak special day masing-masing padahal namanya kuli semua. Sambut Labour Day lagi best sebab dapat cutiiiiiiiiiiii. Yiehaa.

  1. Kecoh je macam la dapat cuti umum.
  2. Kerja ngular je tapi mimpi nak dapat gift/diraikan bagai...
  3. Okay stop mencarut mengarut.

8 comments:

  1. Kakcik lagilah tak tahu sebab kakcik bukan setiausaha. :)

    Tapiii... esok kakcik cuti...

    ReplyDelete
  2. Awk keje PA ke? Pttnye wish kat awak tau. Happy Secretary Day. Hehehe...eh, ade tak Kuli Day mcm sy nie? Kot ade artis yg nak entertain ke. Hahahah! Gurau je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah kak fara, sy keja PA cum kuli. Haha. Boleh gak kita wujudkan sendiri Kuli Day ye.

      Delete
  3. ell selamat hari PA, semoga ko menjadi PA yang terbaek untuk suami, family dan boss. Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik ina,
      thanks cik ina.
      Allah selamatkan cik ina juga.

      Delete
  4. err... sekretari saya asik cuti je. kira banyak sungguh ari sekretari dia.

    huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la ada sekretari, hahaha.
      20 hari sekretari day dia.

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?