Ikut Belakang

Wednesday, April 4, 2012

Terkechiwa

Assalamualaikum.
Lambat sket taip entri hari ini. Buat-buat busy dengan kerja, konon. Kes yang nak ditaip ni 6 saksi termasuk satu cakap Myanmar dan satu lagi Kantonis.

Kiranya hari ini hari kecewa, agaknya. Sangat kecewa. Barulah tahu begini rupanya perasaan orang yang memikul beban itu lebih berat dari mata yang memandangnya. Perasaan orang-orang yang lama menunggu, berharap dan macam-macam lagi.

Kiranya hari kecewa ini rasanya seperti ahhh entah. Kecewa dalam banyak cara. Banyak benda. Masha Allah, ada ke patut aku merungut dengan hal sekecil ini, sedangkan di hadapan lagi besar cabaran dan ujian dariMu yang menanti. Jika hari kecewa ini bahagianku Ya Allah, aku terima dengan lapang dada semoga aku dan suami lebih bersyukur dikehadapan hari. Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat; dan peliharalah kami dari seksa neraka (Surah Al-Baqarah : 201)

12 comments:

  1. kecewa hampa tu biasalah dlm kehidupan kita..


    tp kena bnyk sabor jela kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, 1st time kecewa sangat-sangat

      Delete
  2. Merentasi babak kehidupan, pelagai ranjau akan kita lalui.

    Hanya kesabaranlah sebaik2 bekalan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kakcik, sejuk sikit hati. :) tetibe nak nangis

      Delete
  3. kak. tak payah ngade nak kecewa kecewa ni.
    senyum kak senyum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihsan, komen kamu buat akak ketawa besar, bukan tersenyum lagi! Thanks.

      *nape akak rasa entri blog kamu dah hilang separuh?

      Delete
  4. buat muka selamba tak der perasaan tak boleh ke...hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecewa dalam hati lalu diluahkan dalam blog. hehe

      Delete
  5. Jangan pernah rasa kecewa dalam hidup ell, tak baik.Itu pesan cik ina yang dah banyak makan garam. bertabah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik ina,
      yeke cik ina, tapi secebis dari kecewa dipanggil sedih. boleh ke

      Delete
  6. kecewa?

    jangan la... kamu muda lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle,
      hanya sementara mudah-mudahan bulan depan bahagia. hehe

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?