Ikut Belakang

Wednesday, May 23, 2012

Mengisi Masa Lapang di Tempat Bosan


"Hai boringnya asyiklah cerita suami kau je keluar dalam belog nih. Tukar teruslah jadi belog suami kau pulak. Suami orang lain pun ada jugak yang sakit masuk sepital, bosan ah baca"

 


 Ada aku kisah ke. Muhahahahahaha. Jangan dilayan orang yang tak nak baca belog kita, janji kita bahagia.
  (agak-agak sepital ni marah tak aku post gambar sepital dia?)


Ada la jugak games menajamkan minda sebab aku ni tumpul giler kalau bab-bab nombor. Konon-kononlah tu nak bagi soalan yang susah-susah. Tengok FIL yang tertidur keletihan. Bila penat tidur, boleh tengok panorama tempat parking dari atas pulak, terisi masa kosong.



Ini part yang aku paling suka. Memborong buku dan majalah kat gerai-gerai dikawasan hospital. Majalah Anis RM2 je tapi semua tu keluaran lama-lama punya la. Tak kisah, janji boleh baca. Entah berapa kali khatam dah. Ada juga majalah lawak. Suatu pagi sekitar 1.00 pagi, aku terkujat sebab suami gelak kuat giler. Esoknya aku tanya kenasampukapa gelak dekah-dekah? Dia kata dia gelak baca 'Bedtime Story Majalah APO?' (Kartunis Lambok). Sambil-sambil tu bacalah Quran ke, Yasin ke, buat solat Hajat, Tahajjud etc (sebelum orang kata lagi aku macam tu, baik aku sendiri yang cakap dulu).

36 comments:

  1. Hehehehe...bosan weh duk bertapa dlm spital. Tak suke!

    Semoga berbahagia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriyes bosan giler tapi kalau dapat tidur dengan nyenyak, lupa plak kebosanan tu

      Delete
  2. Kakcik tak bosan pun baca. :)

    ReplyDelete
  3. ini lah namanya ciri isteri yang solehah... caring dan ambil dengan suami... sentiasa coretkan kisah suka dan duka bersama dalam blog ni.. terus kan ya ell.. at least kita dapat sharing bersama dan sentiasa mendoakan yang terbaik utk kwn2 semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu jumadil suka buat saya terharu tau. apa pun, terima kasih. dapat juga saya meluahkan rasa dan emosi dalam belog sebab nak bercerita dengan orang mesti orang jemu...

      Delete
  4. ell kat selain dari pau , duit perabis bila majalah kan.teringat masa cik ina kat hospital segala jenis surat khabar ngan majalah cik ina beli. bila kat sepital masa punyalah lama berjalan tuhan je yg tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela, cik ina. merepek2 la buku dan surat khabar. saya suka juga surat khabar Cina sebab gambar kaler2 banyak

      Delete
  5. pembetulan ; lepas ayat kat tu sepital ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha? yang mana, tak jumpa. kah kah kah

      Delete
  6. heheh..biarla kak blog kita sukati kita nak tulis apa kan..
    kesian bosan kat spital..nasib baik ada majalah boleh jugak gelak sorang2 eyh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, betul, betul. belog kite sukati kite la kan...

      Delete
  7. As salam Ell,

    Seronok je baca blog kamu ni, lebih elok cite ttg diri sendri & keluarga dr cite psl org lain... Betul tak?

    Tak boleh nak follow blog akak ke? Tak pelah tak kisah pun... Keep in touch k! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, thanks kak. ada masalah sikit dengan internet.

      Delete
  8. Actually, akak rs awak ni kelakar orgnya...hehehe ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? Haha, ada la sikit sense of humor (riak)

      Delete
  9. salam ell.. saya dulu pun kat spital asyik melabur membeli majalah je...

    moga en.somi cepat sembuh ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak syiela.

      thanks. kalau kena gi hospital, sediakan duit banyak2

      Delete
  10. huhuh kalau duk sepital memang boring dikk
    tuhan je tahu huhuh
    sib baik ada majalah kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, setuju sangat. kalau boleh bawak TV, dah bawak TV dah

      Delete
  11. Salam kenal...terjumpa kat blog cik ina tadi...
    Hmm..saya tak pernah jumpa lagi lah komen cam tu tapi ada gak dengar org yg berperangai pelik cam tu..kalau tak nak baca..blah la kan..huhu..takpe..biarlah org tu..jeles kot awak ada laki..hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak lynn. ada kan yg perangai macam tu. kita tak cakap kat dia pun tetiba dia cakap kita gitu.
      haha

      Delete
  12. Memang boring duk hospital,pengalaman msk hospital masa bersalin je,bila mlm bukan main lama lg rasanya nak siang sbb kad wad bersalin xleh ada org teman,jadi bila bb nangis nak xnak kena le pandai2 sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyeke? mak pun takleh nak teman ke. hihi.
      yelah kan, kena berdikari la

      Delete
  13. paling tak suka kena check in kat hospital.. macam hari tu nasib baik esoknya dah boleh keluar.. fuh.. lega..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia buat cepat okay kak. kalau lambat tu yang tak tahan tu

      Delete
  14. sampai hati... tak hilang ke macho member tu disuruh baca majalah anis? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah kak, biar dia memahami isi hati wanita sikit. haha.

      Delete
  15. salam ell..maaf banyak2 ye..baru berkesempatan untuk ziarah sini..jgn kecik ati ye..suami sakit ape? teruskan menulis blog..akak sokong sangat2..pedulikan apa yg org nak kata..mulai arini akak dh x tulis cerita peribadi di kasihsalina.com atas faktor2 keselamatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak, saya tahu akak busy. suami eksiden. macamtulah kak, bukan semua org suka kita tulis.

      Delete
  16. ala biarla org nk ckp apa..ni kan blog ell hihi


    mmg bosan giler duk spital!


    p/s: sori lmbt jengah..internet kena block smalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.

      internet saya pun prob 2-3 hari ni. pop up tak keluar. link tak keluar

      Delete
  17. hehehe. Majalah Anis tu time sekolah rendah selalu dapat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? kita tak pernah dapat pun...

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?