Ikut Belakang

Friday, June 8, 2012

Bossy

Mulai Isnin depan aku mencari rezeki di tempat baru. Itu pun kalau bos di sana sudi mengambilku jadi kuli dia. Kalau tidak, dia kick jela, pastu merempat la kat mana-mana tempat selagi khidmat diperlukan sambil pakai sandwich suit 'please hire me'. Sedih.

Doa-doalah semoga lembut hati bos tu. Sebenarnya aku mengidam nak try berkhidmat dengan bos lelaki, yelah asyik dapat 2 orang bos perempuan sebelum ni kan. Dengar-dengar bos lelaki tak banyak ragam. Entahla, dia pun manusia macam kita jugak kan. Ada angin monsun barat daya dan tsunami kadang-kadang. PMS dan menopause, kadang-kadang. Lelaki takde men-no-pause.

Aku lebih senang dapat bos yang berumur sikit, jadi dia macam mak-mak. Kalau muda-muda dah jadi bos ni payah, angin melintang satu hal. Kena pulak yang banyak itu ini, 2x payahnya. Tapi kita cari rezeki dengan halal dan nak keberkatan. Jadi, kite mesti redhooooooooooooooooooooooooooo.

Teka gambar : - Ell tengah buat apa? Gambar belakang tu bukan yang depan ni.
a) Main bowling
b) Sapu sampah
c) Saja je menonggeng
d) Sakit pinggang

*Sori kakak yang tetiba keluar interframe ni, tak sempat nak edit la.

21 comments:

  1. Gaya macam orang main bowling tapi tak nampak macam di gelanggang bowling pun.

    Tengah sakit pinggang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tengah belajar main ice skating kakcik

      Delete
  2. sake = skate..typo la pulop hikhik


    selamat bekerja di tmpt baru ya ell..moga dpt boss yg baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. skate kak.
      thanks kak. semoga ell dapat bos yang baik. hehe

      Delete
  3. sebab tu dlm Islam pompuan xleh jadi imam, atau hakim.. uhhuu

    ReplyDelete
  4. semoga bos itu lembut ati mengambil kamu kerja ye:)\
    kamu saje2 menonggeng kot,cara tu sng ckit nk blaja skate ..haha..yke

    ReplyDelete
    Replies
    1. CTK, insya Allah.

      A'ah, tengah menonggeng masa belajar skate

      Delete
  5. Tengok kasut.. ice skating la kot.. keje elok2 kat tempat baru yek!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah ya betul. ice skating.

      thanks kak

      Delete
  6. jawapan akak, E) tiada satu satu pun yang betul di atas..

    psstt: moga tenang aman damai ditempat baru.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, memang takde dalam senarai kak.

      thanks kak. pssssttttt

      Delete
  7. elok2 kerja tempat baru tuu
    haaaaaaaa tgh sakit pinggang ekekke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, insya allah. thnks.

      betullah, sakit pinggangku. ekekekee

      Delete
  8. gud luck

    yang penting buat keje kita sehabis baik
    baru semua jenis boss akan suka dengan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. amanah dan ikhlas kan.
      ikut je rentak bos.

      Delete
  9. hahaha. Tengah terkehel kaki main ice skating tuu :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?