Ikut Belakang

Tuesday, June 5, 2012

Hoi Hoi Hoyahoi

Apabila kepala tersumbat semua kerja jadi rojak.
Kesalahan tertonggeng-tonggeng, makin menjadi-jadi;

Sentul - Sental
Royal - Royak
Universiti - Universitu
Buy and Sell - buy ensel  

Apabila ada kes berkenaan future market CPO (crude palm oil), salah tulis pasal satu perkataan dia sebut buy ensel tapi otak aku dah serabut jadi puas aku google apebenda buy ensel. Beli ensel pintu takkan terbabit dalam CPO kot? Orang buy palm oil je takde kena mengena ngan ensel. Haha. Padahal ayat betulnya buy and sell. Beli dan jual. Hampeh.

Maksudnya dah kena cuti tu kan?
Hehe, alasan. (HOI, CERITA CAMNI PUN NAK BUAT ENTRI KE)

20 comments:

  1. Tensi sungguh nih!!!.. baru selasa.. relax2 la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, dengki ngan orang lain dapat cuti.

      Delete
  2. hahahahaha.... tu la kalau2 bahasa Inggeris macam ada iras2 bahasa Ibunda kita... kita pun jadi terkeliru... ehehehe.. Ell jangan serabut2 tau... wat keja leklok... hehe (",)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. nasihat tersebut akan dipertimbangkan

      Delete
  4. cuti cuti cuti malaysia je la kak ell ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cuti balik kampung je sebenarnya. haha

      Delete
  5. As salam Ell,

    Akak suka lah dgn bahasa dlm blog kamu ni, kelakar.. U must be someone funny & happy go lucky kan :)))

    Letih sgt tu ell, boleh dah kalau nak cuti :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam Kak Marya.

      Thanks kak. funny sikit2 je kot. happy go lucky pun sikit je, selebihnya banyak emo.

      tengah plan nak cuti ni kak.

      Delete
  6. hahaha.. lucu je bunyinye.. itulah bila kita dah terlampau penat kekadang otak tak mampu nak translate tentang kerja yang kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak. penat dan malas sebenarnya.

      Delete
  7. susah betui bahasa lawyer ni yek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kak, saya yang banyak buat kesalahan menaip itu yang jadi macam tu.

      Delete
  8. jom cuti jom..da tepu otak awak tu..jom..hehe

    ReplyDelete
  9. Ell....hmm betulkan k.lynn cakap org yang alami je tahu apa yg kita rasa nie...sama2 kita kuatkan samangat ye..k.lynn doakan kita sama-sama kuat.k.lynn pun same..gov staff jugak..kadang2 kita rasa kita kuat macam wanita besi..kadang2 kitalah yg paling lemah..semoga husband sihat dan semoga Allah kabulkan doa ell..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama kuat semangat ye kak. kita yakin Allah merancang sesuatu untuk kita kan Kak

      Delete
  10. mmg xder kaitan langsung ensel ngan palm oil..hahaha

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?