Ikut Belakang

Friday, June 1, 2012

Kesan Pemanasan Global

Aduh. Panas la sehari dua ni kan, minggu ni secara totalnya memang panas hot-hot. Jadinya, sempena kepanasan itu marilah kita segarkan badan dengan jurusan jirusan air sungai.

Taman Rekreasi Sungai Yu, Kuala Lipis.

Memula aku tak faham apa kegiatan budak dua orang ni tertonggeng tonggeng. Budak? Yang baju kelabu tu bapak budak suka main air.

 Benda apalah yang kalut duk punggah batu tu. Nak buat empangan ke.

 Ini lagi sorang. Menggigil dah.

 Hakim Arif yang baju biru ni start dulu. Diikuti dengan bapak budak baju kelabu tu.

 Rupanya inilah dia tujuannya.
 
Dah, dah jom balik. Dah nak petang ni. Dorang ni kalau dibiarkan memang nak tido dalam air je. 
Macam itik dapat air pulak ghupanye.

28 comments:

  1. Seronoknya main air, tambahan pula airnya jernih begitu. :)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya klu dpt berendam dlm air nie.....

    ReplyDelete
  3. hehehehe... cuaca yang panas2 hangat memang sesuai bersantai dalam air sungai... sesejuk dan sesegar badan setelah kekeringan kena pncaran panas matahari...

    Kat tempat saya pun kalau siang cuaca panas memang menyengat... tapi malam pula hujan yang turun mencurah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti tak puas kan? nak berendam je.

      Delete
  4. rajin tuu
    duk susun batu rupenya ekekek ;)

    ReplyDelete
  5. uiiii kalau dpt berendam dlm air sungai ohhhh heavennyeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. syurga dunia. haha. pastu bila naik ke darat, panas semula

      Delete
  6. syiokkk...terasa sejuknyaaa tp akk phobia dgn air sungai terjun laut dan seangkatan dgnnya skarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape akak? pernah lemas ye. takpe kalau main kat cetek2 je.

      Delete
  7. aduiiii bestnya..dah lama akak tak mandi sungai camni..tp juga camtu best,airnya sejuk sebab banyak batu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak batu kak. sejuk semacam.

      Delete
  8. tak takot ke ada nenek kebayan dengan towel pink tu...?

    Larikkkkkkkkk....>!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaa.........nenek kebayan penjaga sungai. larikkkk dan nenek kebayan kejarrrrrr

      Delete
  9. waaa besnyer dpt men air...tgk gamba je pon ase duk kt situ...hehe

    ReplyDelete
  10. panas2 cmnie kalau dpt air terjun memang best..heaven!..hehe

    ReplyDelete
  11. cadang minggu depan nak pergi mandi manda tapi rasanya tak boleh sebab sedara sebelah atuk datang.. tapi kalau pergi, dari pagi membawa ke petang.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memanglah kak, tempat yang best begitu menyenangkan. waktu beredar tak perasan kan. sedar2 dah petang/malam.

      Delete
  12. setuju sangat...cuaca panas yang amat....letih kepala niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. woahhh, orang gelemr datang komen kat blog kite.
      :P

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?