Ikut Belakang

Thursday, July 5, 2012

Gambar : My Bunnies

Gambar awalnya memang tiga ekor. Sekarang dah ada empat.  Tapi takde gambar yang baru sebab suami beli time aku kat KL ni. Yang black ni dah mati mabuk hari tu. T_T. Putih tu je laki jantan. Lain-lainnya semua betina. Nak biar cepat beranak. Tak sabarrrrr.....

 Itu rumput alfalfa. Dorang suka, yelah makanan dorang kan. Yang dua ekor, putih dan grey tu aktif kemain. Alah, rindunya dekat dorang. Tak jadi nak bawak dorang balik kampung minggu depan sebab dorang baru sebulan setengah. Nanti tak pasal-pasal kiok pulak mabuk, jalan jauh plak tu. Biar dulu besar sikit baru bawak balik, maybe time raya nanti. Hehe.

Spesis yang kitorang beli ni memang spesis pedaging, memang untuk dimakan. Jadi walaupun dorang comel tiada halangan untuk kitorang 'makan', takde kesian-kesian sebab baka dorang memang pedaging. Macam kitorang jugak, pedaging. Haha. Kalau nak setakat bela untuk main-main (pets), ada baka lain. Yang mix daging+pets pun dah ada.

Ingat nak letak nama tapi tak jadi bila suami reminds, NAK MAKAN NI, BUKAN PETS.
ALAHAI WONDER PET.



16 comments:

  1. Mmmm....teringat arnab grg mcm fried chicken. Sdpnye!!! Daging die lembut n moist dr ayam. Errr, bile nak sembelih tu? Sila bt kenduri dan jemput sy ye?

    =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap. teringat masa makan kat MAHA dulu...
      lama lagi tunggu besar. insya allah, jemputlah~~

      Delete
  2. alahai cumelnya.. dapat kat anak2 zie maunya terpenyet.. hukhuk sukanya..

    ReplyDelete
  3. dorang?dokor la kak..hahaha..
    alahai comel sangat ni tak sanggup nak makan..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dokor? haha

      take, dia memang utk dimakan

      Delete
  4. Replies
    1. haha, dibawa dengan kereta, mabuk dan cirit birit

      Delete
  5. salam..

    comelnya, tp x suka bela binatang ;)

    ReplyDelete
  6. telinga dia mesti rangup macam keropok, kan?

    ReplyDelete
  7. lps ni puas la makan arnab sbb arnab mmg cpt mbiak. kalau tak kawal (asingkan) lepas beranak je bunting lagi. tmbh2 jantan sekor tu je...meriah la!

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?