Ikut Belakang

Monday, July 23, 2012

Jurnal Puasa 1

Tahun lepas aku buat jurnal puasa (i-v). Tahun ni buat lagi Jurnal Puasa 1 sampai berapa-berapa yang ku rajin. Haha.

Hari Jumaat lepas, sabar jelah semua lauk habis kat Tesco dan yang sewaktu dengannya. Udang tinggal kepala je, sotong tinggal kaki, ayam tinggal tahi, eh. Tak, tak. Last sekali takde choice, aku beli drummet Ayamas untuk digoreng dan ayambol untuk buat sup.

Lantas, bersahurlah kami dua orang makan tu je, alhamdulillah. Berbuka pun bawak benda tu jugak berbuka umah FMIL. Hihi, tumpang makan daging kicap, kerabu mangga dan sambal sotong MIL. Plannya aku nak masak nasi kerabu (fuyoo berlagak, sila jangan percaya), tapi yelah atas sebab penyakit M kan, delay ke minggu ni, insya Allah (sempat nak hapal resipi). Hehe.



Lambat pulak besar si bunnies ni, kalau tidak memang dah jadi lauk. Ehe.
Selamat berbuka dan bersahur. Apa menu korang semua...

28 comments:

  1. Semalam tengok rancangan di TV9. Anak kakcik si Sepet tu bising tengok pengacara tu makan kepala arnab!

    ReplyDelete
  2. isk..sabo jer dia nih..x habis-habis nk makan arnab belaan yg comel tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob, sob, akak, itu memang arnab pedaging tu... boleh dimakan.

      Delete
  3. memang kata mana2 pun pakat duk membeli bahan mentah kan..kesian dgn arnab tu..comel..hihi..

    ReplyDelete
  4. buat sate arnab..sodappp..hehe

    ReplyDelete
  5. 100
    selamat menjalankan ibadah puasa di bulan suci ramadlon
    salam kenal penuh persahabatan...

    saya follow blog ini 100

    sudilah untuk follow balik kawan
    ditunggu follonya
    terima kasih
    salam romadlon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal dan selamat berpuasa.
      follow juga.

      Delete
  6. As salam


    Selamat Berpuasa.

    Menu ... masok hok simple simple jah.
    Kuih beli kat pasar ramodhon...


    Tibo-tibo , teringin nok makae ayae percik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. as salam,

      sedak tu ayae percik. hehe

      Delete
  7. alahai siannya kat arnab tu nanti nak kena semelih..
    nt update nasi kerabu deh..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, janganla kesian macam tu. dia memang baka pedaging yang mesti dimakan. hehe

      orait! (kalau jadi), haha

      Delete
  8. arnab tu kalau dibuat sate mmg sedappp

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. takdo, den tak makan eh kambing gulai.

      Delete
  10. wow sedap ooo daging arnab...last makan 15 tahun lalu...

    ReplyDelete
  11. uish.arnab tu klu bt sombolih pun sodap jugak ;p selamat berpuasa awk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. itulah tujuannya. selamat berpuasa...

      Delete
  12. As salam Ell,

    Lama tak menjenguk ell rs rindu lak dgn celoteh adik sorang ni..hehehe... Jgnlah mamam bunnies tu sian kat die... Takkan puasa smp tgk bunnies pun boleh terbayang2 jd lauk dik...hehhe... Selamat berpuasa ye! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, bukan terbayang kak.
      saya bela bunnies tu memang utk makan...

      Delete
  13. teringin makan arnab la pulak....

    (kesihatan encik suami, ok?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle nak ke. nanti besor saya bagi.

      (alhamdulillah, baik dan sihat. terima kasih uncle bertanya)

      Delete
  14. makan arnab? Aku tak boleh nk imagine.. heee.. =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukak mulut, kunyah dan telan. haha

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?