Ikut Belakang

Thursday, July 19, 2012

KOG, Kucing Oren Gemok

Aku baru tahu bahawa nama tuan blog ini ialah Kucing Oren Gemok. Mati-mati selama ini aku panggil Kucing Goreng Gemok disebabkan tagline "makanlah, apa lagi". Aku punya pikir KOG ni exotic sangat sampai meng"goreng" kucingnya untuk dibuat makan. Errrkkkk?

Memang mata aku ni takleh dipercayai, kucingorengemok jika dibaca dalam satu perkataan, memang mengelirukan.

Entri ini tribute untuk KOG sebab ada satu ayat dalam komennya untuk entri ini yang mencadangkan aku buat kucing oren gemok menggunakan krayon kulat kesayanganku.

awak, cer lukiskan gambor kucing oren gemok guna krayon kulat awak tu! ;)


Jadi, hasilnya tidaklah seperti artis-artis yang mempunyai bakat luarbiasa, cukup-cukup makan untuk pass subjek Pendidikan Seni.

memula macam ni. tapi tak nampak Gemok.
Pastu plan nak buat macam ni pulak, konon-konon la.

Fed up dengan krayon, try pulak buat sketch pakai pensil
tetiba macam ni kan? haha lari konti



Jangan makan krayon tu tawwww
 

 Aku tahu aku memang tamak gambar. Sebagai penggemar kesenian, semua gambar aku rasa cantik (muntoh). Jadi untuk memuaskan hati sendiri dan bertindak adil dan saksama, semua gambar akan masuk belog! Hahahahaha.

Tapi betul, aku memang tamak haloba.

36 comments:

  1. Cantik gambar tu, mesti KOG suka. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, thanks.
      harap-harap KOG suka

      Delete
  2. walaupon akak x penah smpi blog KOG tp x tersalah baca pula KOG sbg KUCING GORENG GEMOK!! haha

    ell, awak sgt berbakat!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kak. saya ni semuanya tersalah,

      tenkiuuu

      Delete
  3. haha..lucunya ell..camne blh tersilap tuh..tapi cantik la lukisan tu..sangat cantik..ada bakat rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mata kero salah baca.

      bakat yg biasa-biasa jer, campur hobi di masa lapang

      Delete
  4. amboi cantik gila kak. ce try lukis gambo saye plak. kehkeh

    ReplyDelete
  5. cantiknya..kenapa saya tak pandai nak mewarna ye...

    ReplyDelete
  6. kak weyhhh..comeinya kak lukis..lukis potret boleh tak kak?bestnya tengok..boh banyak2 lg takper gambar..suka tengok cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. potret memakan masa nak buat, hehe.
      tenkiu...
      kalo rajin nanti akak post lg gambar

      Delete
  7. wahhhh, terpukau saya jadinya.. comelll laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, sampai terpukau cikgu. hehe.

      Delete
  8. ellllllllllllllllllllll - harkatnya panjang kegumbiraan! thank youuuuuuuuu! :D

    besok-besok ada masa kita copy pi buh kat tempat kita ye. menjadik-jadik puasa tahun ni (eh tetiba dapat gambor, puasa yang menjadik? haha).

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi, nasib baik harakat, bukan rakaat...

      nescaya pose lebih gembira!

      Delete
  9. lukis satu gambar kucing tgh downgila pulak oih!

    ReplyDelete
  10. gambar tu k.ell lukis sendiri ek??cantikkk..k.ell ni ada darah seni la..hihihi :D

    ReplyDelete
  11. sama macam saya dulu jugak :p ingat mcm tu jugak!

    ReplyDelete
  12. Lawonyaaa lukisannn...!!!
    Bukan awak seorang dik..dulu pun kakpinat ingat KOG tu budak gemok yg suka makan makanan bergoreng macam kucing makan ikan goreng..gitulah..

    Salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan kak

      hihi, biasa je basic2 je...

      saya sampai arini confuse lagi

      Delete
  13. Salam Ramadhan elly,
    hop dari KOG. pandainya melukis :)
    Betul, ejaannya kucing oren.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan kak.

      thanks.
      sy yg confuse, hehe

      Delete
  14. Ell.. takpe saya dulu pun ingat KOG tu mcm tu jugak..
    salam perkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, confuse kalo baca sekali imbas...

      Delete
  15. bukan awak sorang jer dulu akak pun baca KOG tu as Kucing Goreng Gemok...mata ni dah kero kot...haa.haa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, akak. sy pun kero dah mata ni

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?