Ikut Belakang

Thursday, July 12, 2012

M Besar


Sapu sampah sikit, kemas-kemas buang sawang, tebas lalang-lalang. Seminggu jugak tak jengah (campur Sabtu Ahad). Balik kampung tanam jagung, sebab tu tak nampak batang hidung. Ewah berpantun, dah... dah..

Hari ni nak setat keja pun M besar lagi. Terasa nak ponteng tapi tak bagus untuk kesihatan jantung, sebab nanti esok-esok kena dengar ceramah yang panjang berjela disamping timbunan kerja yang macam gunung Fuji. Hari Jumaat dalam bas ondaway nak balik rumah pun ai tetap terima call dari bos besar pasal works. Mula la tanya notes ni dah siap? Grounds tu dah siap? Dah transfer ke thumb drive ai? Oh no, ingatkan kena turun bas dan pegi sambung keja tapi beliau nak pesan supaya semasa ketiadaannya, buat keja rajin-rajin ye. Oh kau tiada, aku pun tiada juga. Haha, dia lupa la tu aku cuti gaks. Hiks.

Best betul balik kampung. Cuma gambar tak transfer lagi. M besar gak. Cuma, kerana dah janji dengan diri sendiri akan post satu gambar untuk satu entri supaya belog lagi berseri, aku post la gambar merepek-repek janji ada gambar kan? Memang, tahu, takde kena mengena pun isi dan kulit tapi perbezaan itulah yang buat kita serasi? Ada kena mengena ke? Muntohhh....

Oi malasanya nak keja (bukak blog boleh pulak)...
Haha. Tata, nak setat ukur meja pulak nih...



 
Saje nak tayang kek indulgence. Semalam suami beli chocolate fudge tapi bila makan dia cakap tak sama yang macam adik beli (indulgence), aku pun jerit, ini chocolate fudgeeeeeeeee! Dan kami pun menjerit kesawanan berdua... gila, gila. Order choc fudge tapi rasa nak macam indulgence, tak dapek nak nolonggg...

19 comments:

  1. saya pilih choc fudge. eh, ada sapa tanya? takde? ok byeeee ;D

    ReplyDelete
  2. Cantik tulisan atas kek tu! (kena mengena tak komen dengan catatan di atas??? hehehe)

    ReplyDelete
  3. kau tiada aku pun tiada..heheh..
    aik silap order kek ke apa kak?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak silap. suami akak lupa dia order choc fudge pastu dia cakap tak macam indulgence, hehe

      Delete
  4. indulgance yang lebih sedap...heee

    ReplyDelete
  5. wah kucing tiada tikus menari-nari yaa


    indulgence? oh sedap. akak pose. terlior suda

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, mestilah kak...

      indulgence sedap sangat, buka pose makan indulgence ye

      Delete
  6. eppy bday buat abah el ..
    wahh endulgance .. dah lama x makan huhuhu

    ReplyDelete
  7. kat opis taip2 bulan makan kek.smbut bday stiap orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiks, bestla. dapat kek, dapat hadiah...

      Delete
  8. Nape nie el salah order kek ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak salah kak, suami lupa dia order choc fudge. hehe.

      Delete
  9. sedap gilakkkkkkkk
    panajng umur ye ayah ^^

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?