Ikut Belakang

Wednesday, August 1, 2012

Malware Detect Tu Macamana Nak Buat?

Ini ke makhluknya?

20 comments:

  1. 107
    silaturahmi, kunjungan sambil follow 107
    ditunggu fooolow balik
    terima kasih

    ReplyDelete
  2. ada malware berjangkit dr blog yg kamu follow... zulfitri.com atau zulfitri blogspot saya tak pasti...remove blog ini dari senarai blog yg kamu follow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam Ell,

      Setuju dgn the malay male... remove website Zulfitry.com tu ek... maybe one of ur bloglist! Good luck! :)

      Delete
    2. rasanya takde dalam bloglist 'blog zulfitri', tak follow pun blog tu. aiseh....

      Delete
  3. Replies
    1. virus, katanya menyerang blog. hoho, tak tau gak ni first time

      Delete
  4. salam ell, oh lu plak terkono yer. malware tu kemungkinan besar kalo bukan dari blog lu sniri adalah dari blog yg folow blog lu dan ada dlm bloglist lu. gua penah kena. after gua delete blog tu baru ok..kuarantin sekejap blog yg ada malware. kat report malware tu akan bagitau nama blog yg terlibat..bila kena blog lu akan jadi slow lembab mcm keretapi stim, setiap kali buka dia warning malare makan budakkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi, waqheh...gua tak follo atau takdo dalam bloglist pun zulfitri.com tu, camane nak tau blog kita kena malware? gua tau sebab kak marya dan wife navy yg bagitau...

      Delete
  5. Ni contoh report yg pernah gua kena dulu waqheh.blogspot.com contains content from chereta-chenta.blogspot.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
    Google has found that malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed. Why not try again tomorrow or go somewhere else?
    We have already notified chereta-chenta.blogspot.com that we found malware on the site. For more about the problems found on chereta-chenta.blogspot.com, visit the Google Safe Browsing diagnostic page.

    nah try buat nie. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/04/tidak-blog-aku-kena-malware.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh. thanks. gua dah buat caranya.

      Delete
  6. akak kena ke? tapi saya ni memang tak arif bab ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah. cuak jugak. setengah org dapat masuk blog akak, setengahnya tak dapat sebab ada virus

      Delete
  7. alamaak...tak reti.tak pernah kena plak...cr google xde?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, dah settle dah, kawan2 bagi link

      Delete
  8. daripada chatbox pon bulih kena malware sy rase. huhuhu. alhamdulillah dah kembali seperti biasa. yeayy ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih samad sebab tolong akak. hihihi. tengs....

      yeayyy dah pulih.

      Delete
  9. dah pulih dah ni :))..ms akak bc msg malware tu mmg dr zulfitri.com..maybe ada linknya kt entri kamu mana-mana kalau takda dlm bloglist

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, ada dlm bloglist tapi sy tak perasan mula-mula. pastu dah cari dlm source, terus jumpa dan remove blog tu.

      Delete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?