Ikut Belakang

Saturday, August 4, 2012

Zaman Air Batu 4

Yahooo. Best Ice Age 4 ni. Kononnya dalam cite ni, bermulalah pembentukan benua-benua dalam sejarah peta dunia, seperti yang ada dan wujud pada masa sekarang. Scrat punya pasal la tak habis-habis duk mengejar buah oak nut atau acorn dia tu. macam-macam jadi. Lepas tu, habislah berubah bentuk muka buminya. Manny, Diego, Sid terpisah daripada Ellie dan Peaches.

Manny pulak berjanji nak jumpa Ellie dan anaknya Peaches kat tebing nanti. Bersama dorang, nenek Sid yang nyanyuk dan sempoi habis. Dalam perjalanan dengan menaiki bongkah ais tu, macam-macam yang dilalui, antaranya bertemu dengan lanun monyet nama Gutt dan kru beliau. Ada pulak Shira, si saber-toothed tiger yang brutal, Diego suka la puleks.

Kepada yang layan animasi, memang syorlah pergi tengok. Efek-efeknya macam real. Dengan jalan cerita yang kelakar habis, mengekek je kami berdua (takde orang dalam cinema tu, selain satu row family Cina) haha. Untuk kanak-kanak, mesti dorang teruja dan kagum (macam aku gak). Adoi, sakit perut sampai lembik perut. Dah la pose, lagi 45 minit nak buka, kami balik rumah dengan hati yang gumbira. Lalalalala....



10 comments:

  1. Boleh tengok kat youtube tak? hehehe...

    ReplyDelete
  2. kalo ada anak nak bawak tengok ceta ni .tapi takde. adehh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, takpe suatu hari nanti ye...

      Delete
  3. lu p tgk citer ice age ke citer poster sebelah dia tu? citer biar betul...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, gua tgk ice age la. nak gua potostet tiket ke? hahahaha

      Delete
  4. kalau bolh tngok kat you tube on je :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?