Ikut Belakang

Friday, September 7, 2012

Beraya di Bendang

Raya ketiga dah beraya di belah suami dah. Takut jem pulak kalau balik lambat nanti. Alhamdulillah dah puas beraya di kampung sendiri dengan famili di sana. Di bendang ni rumah atok dan nenek. Atok dah turun ke bendang, maklumlah padi dah start tanam semula.


Sorilah, muka lebar gilerrrrrr... tembam semacam sekarang ni. Tergezut last timbang berat dah sama dengan suami. Nangis, nangis. Malu dengan dia.

Atok.

Syawal ke 20 baru nak hegeh-hegeh update cerita masa syawal ke 3. Nangis.

17 comments:

  1. bestnyer, tenang hati lihat bendang ni!

    ReplyDelete
  2. tak pernah pegi bendang...anak bandar la katakan..

    ReplyDelete
  3. seronoknya dengan suasana sawah padi...

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah minggu depan dalam perjalanan ke Utara, dapatlah kakcik menikmati pandangan sawah padi itu lagi. :)

    ReplyDelete
  5. Indahnya sawah bendang...Tak ada lintah ke?

    ReplyDelete
  6. suka sgt dapat kampung mcm gini..bestlah

    kat mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat parit 3, tanjung karang, selangor

      Delete
  7. best nye.. ;)
    lenkali ajaklah akak.. ;)

    ReplyDelete
  8. aku selalu nampak bendang je dalam kereta. jejak tak pernha.. huhuh

    ReplyDelete
  9. tu dia..bendang pun bendang la, janji dapat beraya kan..syoknya ke bendang..

    ReplyDelete
  10. oh akak ku yang seorang. selamat hari raya mintak maaf zahir batin kak. nak uwet raye kak, boleh? kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. weeee....bendang...kampung saya atas sikit..:)

    ReplyDelete
  12. bestnyerrr..teringin nk main lari-lari kt bendangg..akak x penah rs..ell bawakla akak pi kampong tuu

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?