Ikut Belakang

Tuesday, December 4, 2012

Penat

Berhari-hari tak menulis di blog. Dari minggu lepas, kesihatan kurang mengizinkan. Jumaat mc, melepek je kat katil. Bangun hanya pergi toilet, mandi dan buang air dan gosok gigi. Dan bangun makan. Duduk makan pun terasa letih, lepas makan terus baring. Rasa nak makan sambil baring je. Makan pun sikit sebab tak lalu. Tetiba jam dah longgar, perut dah kempis sikit. Kesian suami kite yang penat masak, basuh baju, pergi beli barang, kemas rumah. Terima kasih ye suamiku.

Sedihnya bila tak lalu makan. Sup jelah yang lalu. Suami kite tanya nak makan apa, siap masakkan lagi. Bila dah masak kite makan sejemput je. Last sekali makan ikan bilis goreng je. Family kite datang ke MAHA last day ahad lalu tapi kite tak dapat jumpa sebab tak daya nak berjalan pun. Pucat lesi muka, jalan terhoyong-hayang pulak tu. Errr, rambut menggerbang. Doktor kata kalau nak lagi mc kena pergi klinik atau hospital. Tapi kite ni tak sampai hati nak mc lama-lama. Ahhh giler ke apa, padahal takut nak ke hospital, takut dapat mc lagi lamaaa... Tapi disebabkan progress okay dan takde pape berlaku, jadi tak pegi hospital.

Siap datang kerja Isnin tapi nyesal giler nape tak pegi hospital. Hiks. Sebab member cakap pucat lesi, bek duk di rumah. Pulak tu kat opis kite dua orang je ada, yang lain semua mc dan e.l. Bajet boleh tido la kat opis tapi member pulak datang borak-borak, dia bestlah boss dia pegi UK, France jadi dia boleh jimba-jimba. Kite penat. Makan ubat pun takut-takut, takut tertidur kat meja.

Hari ni pun rasa macam tak ok lagi. Tapi terpaksa bersabar sampai appointment Sabtu ni. Apa daaa doktor buat appointment hari Sabtu? Bagilah hari Jumaat, boleh terus tidurrr...

Courtesy of Google.

Macam ni lah lebih kurang tapi kite kat atas katil


11 comments:

  1. Kesiannya Ell. Semoga cepat pulih ya...

    ReplyDelete
  2. naper lar ... tak ambik mc ???????

    ReplyDelete
  3. Adoi! Np paksa2 diri. Kan dah terpakse layan kawan berborak sakan. Tapi kan, nape kite rs mcm awak comel je walapun sakit eh? Hahahahahah!

    Janganlah tak tulis. Janganlah mc blog sbb kite suke bace (buat gaya-gaya gedik manja)

    ReplyDelete
  4. ehhhhhhh????? btul ke ape kata DZ tu??? cepat jawab!

    ReplyDelete
  5. musim kak. ubat tu harus makan ye

    ReplyDelete
  6. Moga ada berita gembira pasni. Jangan la tidor atas jalan camtu. Risau kiterrrrr....

    ReplyDelete
  7. UBAT JGN LUPA MAKAN.
    JAGA DIRI BAIK BAIK

    ReplyDelete
  8. haha..lucu la tgk pic tu..entah2 peknen apa nih..

    ReplyDelete
  9. Nak besar sebab tu demam Ell... Ni dah elok ke belum?

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?