Ikut Belakang

Wednesday, September 26, 2012

Setahun Dua Hari

Dan hingga ke akhir hayat, Insya Allah. Amin.

^_^

Tuesday, September 25, 2012

Raya Lagi?

Salam. Hihihi. Raya lagi ke sekarang? Maklumlah lama tak jenguk blog bersawang ni. Entah-entah ada spiderman yang jaga kot? Boleh la dia update blog saya ni.

Saya demam. Semalam mc, dapat satu hari je? Bolehlah daripada tak dapat. Dibaginya ubat tapi nak je aku cakap bagi ubat tapi suh telan setiap hari macamana nak buat kerja, maunya tiong kat opis, sape yang susah. Cer bagi mc sekali ikut bilangan ubat, mesti best kan. Haha.

 Eh? Sambutan raya lagi. Macam nilah kalau lambat update. Ini jamuan raya di Tanjung Karang. Kenal tak brader baju purple tu?

 Kambing bakar, 1st time makan. Best giler la kot. Nasib baik tak tiong.

Ini pulak sesi jamuan raya kat opis, yang ada kambing bakar jugak tapi ambil gambar pun tak sempat, makan pun rasa nak tercekik sebab dah nak pukul 5 time tu. Start pukul 4 lebih kot menunggu VVIP yang datang lewat. Dengan perangai masing-masing macam zomba tak cukup makan pergi berebut, barisan tak gerak-gerak. Pendek kata, tak best la. Jamuan makan opis untuk staf macam dicatu. Menunya satay (ada kupon takut termakan lebih), nasi impit rendang daging (tak nampak batang idung), rendang ayam, ayam goreng rempah (liat), roti jala, lemang, roasted lamb (ada kupon gak)dapat la seketul dua gitu je. Ada ke patut dah nak balik baru tahu ada ABC, sabor jelah. Sakit hati betul dah la tak disediakan meja dan kerusi dengan cukup, nasib baik tak batak sangat kitorang bersila kat koridor. Haha.

Itulah kisahnya. Harap-harap tahun depan nasib tidaklah seperti ini lagi.




Friday, September 7, 2012

Beraya di Bendang

Raya ketiga dah beraya di belah suami dah. Takut jem pulak kalau balik lambat nanti. Alhamdulillah dah puas beraya di kampung sendiri dengan famili di sana. Di bendang ni rumah atok dan nenek. Atok dah turun ke bendang, maklumlah padi dah start tanam semula.


Sorilah, muka lebar gilerrrrrr... tembam semacam sekarang ni. Tergezut last timbang berat dah sama dengan suami. Nangis, nangis. Malu dengan dia.

Atok.

Syawal ke 20 baru nak hegeh-hegeh update cerita masa syawal ke 3. Nangis.

Wednesday, September 5, 2012

Duit Raya

Berzaman nak update blog. Busy sangat tu tidaklah, tapi duk bergosip raya dengan opismet la kan. Sambil makan biskot raya. Haha. Tahun ni masih dapat duit raya? Eh mestilah, banyak pulak tu. Suami yang bagi, haruslah banyak. Elaun sepanjang tahun. Hehe.

Nah, amik ni. (Padahal tukang kira duit orang je)

Yay! Saya kaya sebab Kak Wa (panggilan aku di rumah) bagi duit raya banyak. Haha
Gambar aku terima duit raya? Mana boleh tunjuk. Haha