Ikut Belakang

Wednesday, December 19, 2012

Durian

Apa sudah jadi dengan saya? 2 minggu lebih tak update blog. Nak kata busy, bukanlah perdana menteri. Cuma yang ketara, malas. Kalau takde cerita pun, jika rajin menjadi juga satu entri. Tapi ini sudah malas tahap atas.

Seronoknya cuti dan balik kampung minggu lepas. Tapi yang tak seronok, cuti tak lama. Tak puas. Balik makan rambutan yang dah jarang-jarang, yang hujung-hujung dah nak habis. Dapat berapa ketul je. Durian pun dah hujung juga. Bawak balik sini dua tiga bijik, lesap berdesup semuanya. Kat kampung murah habis, RM1 sebiji. Tapi takde siapa nak beli. Kalaulah bawak balik truck, lori atau pick up, maunya aku punggah bawak ke sini dan jual. Rambutan? RM0.50 sekilo beb! Sian mak abah kite, sian orang kampung. Peraih memang beli harga tu, nak letak harga mahal sikit, kering kat situ takde sape nak beli. Bayangkan abah kite ada lebih kurang 30 lebih pokok durian, erm banyaknya durian crepe.

Aritu family kite pakat tanya macamana rupa bentuk kuih durian crepe tu. Alamak, macamana nak jawab, sebab kite tak suka durian dan durian crepe tu lagilah tak ambik tahu pun. Dorang siap tanya sedap tak rasa durian crepe? Errr, tak tahuuuu. Bagi aku, durian adalah sejenis buah yang tak sesuai dengan citarasa aku. Bukan tak makan durian, tapi tak sukakan rasanya. Setakat makan seulas pun cukup memadai. Seulas setahun. Hihi. Mungkin ada hikmah disebalik Allah menjadikan aku tidak suka durian kan. Hikmahnya? Dapat suami yang hantu durian. Pagi sarapan durian, tengahari lunch durian, malam dinner durian.

 Courtesy of google

Of course takde gambar masa balik kampung sebab saya rasa sangat malas. Hihi. Makan pun mak yang masakkan. Bestnya (sebab jarang-jarang balik, haruslah dilayan special). Ahhh perasan!

Bersalah dengan semua kawan blogger yang diabaikan hingga hari ini. Saya akan balas dendam sekarang.



Wednesday, December 5, 2012

Selamat Ulang Tahun

Happy birthday to meeeee~
Selamat Hari Jadi
Selamat Ulang Tahun Kelahiran Yang Ke 17 + 10 = cute and cuddly
Allah Selamatkan Saya.
Ampunkan segala dosa-dosa saya yang bagai buih di lautan.
Ampunkan saya kerana sentiasa khilaf dan lupa.
Kurniakanlah kami kesihatan yang baik,
zuriat yang soleh dan solehah
serta keluarga yang bahagia,
 Selamatkan saya di dunia dan akhirat.
Sejahterakanlah ke atas semua yang mendoakan saya.

 Evolusi eLL drift,
Perubahan deras

Selamat Ulang Tahun Buat Ibu Tercinta 26/11/2012 yang ke 52.
Berkongsi bintang Sagittarius, beza 9 hari je.
Semoga dipanjangkan umur ibuku, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik,
berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat. Amin ya Rabbal Alamin.
Barakallah~

Tuesday, December 4, 2012

Penat

Berhari-hari tak menulis di blog. Dari minggu lepas, kesihatan kurang mengizinkan. Jumaat mc, melepek je kat katil. Bangun hanya pergi toilet, mandi dan buang air dan gosok gigi. Dan bangun makan. Duduk makan pun terasa letih, lepas makan terus baring. Rasa nak makan sambil baring je. Makan pun sikit sebab tak lalu. Tetiba jam dah longgar, perut dah kempis sikit. Kesian suami kite yang penat masak, basuh baju, pergi beli barang, kemas rumah. Terima kasih ye suamiku.

Sedihnya bila tak lalu makan. Sup jelah yang lalu. Suami kite tanya nak makan apa, siap masakkan lagi. Bila dah masak kite makan sejemput je. Last sekali makan ikan bilis goreng je. Family kite datang ke MAHA last day ahad lalu tapi kite tak dapat jumpa sebab tak daya nak berjalan pun. Pucat lesi muka, jalan terhoyong-hayang pulak tu. Errr, rambut menggerbang. Doktor kata kalau nak lagi mc kena pergi klinik atau hospital. Tapi kite ni tak sampai hati nak mc lama-lama. Ahhh giler ke apa, padahal takut nak ke hospital, takut dapat mc lagi lamaaa... Tapi disebabkan progress okay dan takde pape berlaku, jadi tak pegi hospital.

Siap datang kerja Isnin tapi nyesal giler nape tak pegi hospital. Hiks. Sebab member cakap pucat lesi, bek duk di rumah. Pulak tu kat opis kite dua orang je ada, yang lain semua mc dan e.l. Bajet boleh tido la kat opis tapi member pulak datang borak-borak, dia bestlah boss dia pegi UK, France jadi dia boleh jimba-jimba. Kite penat. Makan ubat pun takut-takut, takut tertidur kat meja.

Hari ni pun rasa macam tak ok lagi. Tapi terpaksa bersabar sampai appointment Sabtu ni. Apa daaa doktor buat appointment hari Sabtu? Bagilah hari Jumaat, boleh terus tidurrr...

Courtesy of Google.

Macam ni lah lebih kurang tapi kite kat atas katil