Ikut Belakang

Friday, February 15, 2013

New Year, Newborn

Semakin bertambah ahli keluarga bunny kitorang. Tahun lepas, Abu beranak 3 ekor tapi semuanya mati. Kali ini, Dutch telah beranak sebanyak 7 ekor, sekor mati tinggallah 6 ekor sahaja. Semuanya comel-comel. Bapaknya ialah induk jantan yang gagah iaitu Puteh. Tetiba terselit baby warna hitam pekat sekor. Teruja jugak nak tengok kot-kot ada warna putih macam bapaknya tapi takde pulak. Third batch nanti mungkin ada. Hehe.



Sangkar dah tak muat. Nanti usia baby bunnies ni 2 bulan lebih, boleh pisahkan susu dan alih ke sangkar yang lebih selesa untuk dorang.


Yang mati tu nombor 3 dari atas. Kalau dia hidup, mesti comel sangat-sangat sebab kitorang belum ada warna macam Sylvester the Cat tuuuu. Ni dah beberapa hari diberanakkan. Sekarang dorang dah melompat-lompat, panjat-panjat feeder, dah pandai makan pelet, dah pandai berdiri minum air dari nipple drinker yang agak tinggi jugak. Cepat betul dorang membesar. Kalau boleh dicium-cium, dah lama dah dorang tu penyek. Tapi ish, kuman la plak.

Macam ni ke perasaan jadi ibu sebenarnya? Walaupun hanya kepada anak-anak bunny. Hiks. And, aku dah ada nama untuk dorang. Kyaaaaa!

11 comments:

  1. wah.. montelnnya mereka. Akuu pun ada new born kitty juga. 8 ekor. Ekekeke. Mari kita sma2 menjaga mereka. heheh

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Hahahaha..tukarlah nama Abu tu jadi Siti ke, Neelopah ke...

    ReplyDelete
  4. Akak paling geli.menatang yg macam2 ni..eeeee..

    ReplyDelete
  5. Memang arnab ni haiwan yang sangat cepat membiak. Sebab tu la, ada orang yang belum dapat anak, pernah berubat dan bomoh kata, kena bawak hati arnab. hehehe

    ReplyDelete
  6. yg mati tu mesti kena makan dgn bapak die kan?
    arnab ni comel..tp...ely atakot nak pegang..takot kene gigit

    ReplyDelete
  7. comeynyerrrrrr....slalu tgk org update ank kucin, ni update bunny...hehehe

    ReplyDelete
  8. Amboi Ell..

    Sibuk sangat menguruskan anak2 ye sampai tak sempat update blog ye..hahahhaa

    ReplyDelete
  9. Ell jual ke bunny ni? Bagus juga hobi bela rabbit ni pernah juga terfikir tp tak rajinlah ell...huhuu

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?