Ikut Belakang

Friday, March 1, 2013

Lagi Newborn

From Jeri the Brownish. Telah memberanakkan seekor anak. Dua ekor sebenarnya tapi mati sekor, tinggallah sekor je. Tak tau kaler apa, kalau ikut Jeri, kaler coklat. Rasanya tak ikut bapak (Puteh) sebab kulit badan memang hitam legam. Nanti true color akan reveal bila seminggu lebih umurnya. Baru diberanakkan pada 20/2/13.

 Tak lemas ke oiiiii

 Tak alergik dengan bulu ke oiiiii

Arnab ni akan cabut bulu dia bila dah rasa nak beranak. Tujuannya untuk panaskan dan selesakan anak-anak dia nanti, plus mengelakkan anak-anak kesejukan. Jadi kalau mak arnab akan start cabut bulu, tuannya akan tahu dah tiba masa untuk dapat anak arnab lagi.


Tapi Jeri ni cabut bulu macamlah anak dia 13 ekor, banyak sangat bulunya. Boleh collect untuk buat baju sejuk.


9 comments:

  1. anaknya sekor je ke? biasa arnab ni beranak ramai....hehehe

    ReplyDelete
  2. Bulu anaknya kaler hitam x ikut mak dialah.....comel2.

    ReplyDelete
  3. huhu.. banyaknya anak2 angkat Ell.. k.ana tak leh ngan arnab ka, kucing ka.. gelieeeww..

    ReplyDelete
  4. ooo, macam tu ke? Hebatnya kuasa Allah

    ReplyDelete
  5. kak ell :)

    susu badam tu sy xcmpur susu lgsung, mmg nak kan rasa ori badam tu. bhn die badam + kurma + air masak! :)

    ReplyDelete
  6. Ros pun pernah tengok arnab yang nak beranak kat rumah mertua dulu..

    ReplyDelete
  7. Comel comel comel ! Nak jugak sekor la macam ni. Hehe

    ReplyDelete
  8. Eh, nasib baik Jeri tak botak! Elok je bulu die ye... :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?