Ikut Belakang

Wednesday, April 17, 2013

Bila Nak Update Blog?

Salam. Ada someone yang asik tanya bila nak update blog. Erm, yes my silent reader. Tapi tak silent sangat, tetiba sangat dia mengeluarkan idea-idea dan komen-komen yang bernas untuk setiap entri blog nih. Lately, dia amat suka skodeng blog ni, dulu tak kisah pun dia. Dia tu suamiku. Bila suami tanya bila nak update blog, saya jawab "tak ada cerita, sekarang cerita/idea limited sangat". Nak taip entri pikir dua tiga kali. Takut tak sesuai. Jadinya, entri yang paling sesuai sampai bila-bila ialah tentang our bunnies.

So, ini pernah keluar cerita yang dia sekor-sekor dia je.


 Jadi, dah sebesar ni
 Then macam ni. Muka mengantuk je.

 Bila angkat/pegang dia ni, lembut je. Bulu je yang lebat. Tapi jenis dia ni manja dan lembik sikit, yelah anak tunggal. Makan tak berebut, susu tak berebut. Cepat je besar. Melepet je dengan mak dia.

 Satu lagi, dia ni pelik sikit perangai. Ada ke patut tido macam ni. Mana ada bunny saya yang lain tido macam dia, dia sorang je. Sebenarnya bunny takleh tido macam kucing sebab tulang belakang dorang kan melengkung. Tapi dia ni lain sikit. Tengah syok tido ni.

Suddenly dia terbangun tapi tak tukar posisi pun. Tengok mata dia dah celik. Kitorang yang risau nengoknyeeeee.

Dah ada orang order nak beli. Tapi semua saya sayang. Saya akan jual jugak supaya mak-mak bunny dapat beranak lagi dan lagi dan lagi.


14 comments:

  1. eeee comey but geli sikit for KA lah !

    ReplyDelete
  2. Sekor macam tu berapa RM?

    Awak mmg boleh selalu update, pasal rabbit...unik...pasti ramai yg nak baca & tahu,sebab tak ramai bela arnab :)

    ReplyDelete
  3. saya takut arnab sebenarnya... huuu.

    ReplyDelete
  4. alala...cumelsnyaa..
    mestilah manja kan seekor jek...bukan seorangkan..hehe

    ReplyDelete
  5. memang comel sbb bunny tu seekor bkn seorang.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  6. Hellο ωоulԁ you mіnԁ ѕtating which blog platfогm you're using? I'm gоing to start my own blog sοon but I'm having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for ѕomething
    unique. P.S Mу аpologies foг beіng οff-topic but I had tο ask!



    my webpаge: coolest iphone 5 cases

    ReplyDelete
  7. Hi just ωantеd to givе you a quісk headѕ
    up and lеt you knоw а few of the іmаges arеn't loading properly. I'm not
    ѕurе ωhу but I think its a linking
    isѕue. I've tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

    Here is my weblog Http://Myalmamata.Com/Profile/Deannawals

    ReplyDelete
  8. I like the ѵaluable information you provide іn your artiсles.
    I'll bookmark your blog and check again here frequently. I am quite certain I will learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!

    Also visit my website ... wallinside.com

    ReplyDelete
  9. Evеrything is νеry οpen with
    a very clear explаnation of the challenges.

    It ωas really infоrmativе. Yοur webѕite iѕ
    useful. Тhаnks foг sharing!

    my ωeb site авиабилеты в Кипр

    ReplyDelete
  10. Do you mind if I quote a few of уour posts as long aѕ I provide crеdit аnd
    ѕоurсеs bаcκ to your website?
    My blog site is in the veгy same nіche as yours and my users ωоuld really benеfіt fгom some of
    the informatіon уou pгesent heгe.

    Please let me knоw іf this ok with you.
    Cheers!

    Review my ωеb site; http://newberlinrest.pp.ua/

    ReplyDelete
  11. Thank you for any οther magnificent artiсle. The plaсe else
    may anyboԁy get that type оf info in suсh an ideаl manner of writing?
    I've a presentation subsequent week, and I'm on the look for suсh
    info.

    Look into mу wеb site ... Рейсы аэрофлота москва санкт петербург

    ReplyDelete
  12. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out
    and tell you I really enjoy reading your articles.

    Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
    Thanks a lot!

    Have a look at my homepage; авиабилеты владивосток екатеринбург

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?