Ikut Belakang

Thursday, May 2, 2013

More Bunnies~



Kami dapat anak bunnies lagi. Takdelah baru sangat pun, bulan 3 hari tu. Sekarang pun dah besar dan dah ada anak bunnies yang lagiiiiii baru.

 Time ni tukar bakul kepada yang lebih tinggi supaya dorang tak merayap keluar. Tapi dah namanya pun arnab... Walaupun dengan mata tertutup gitu boleh aje dorang ni keluar. Orang takut dia tersepit celah sangkar kang nanya je.


Dah besar kan. Teruja betul bila dapat baka New Zealand White (NZW) (kaler putih snowy mata merah) sebab dah lama kami tunggu asyik-asyik kaler lain walaupun bapak dorang sebenarnya NZW yang gagah. Wakakak. Note : Californian White pun kaler putih tapi mata dorang hitam. Macam gambar kat bawah ni,


 

Setiap kelahiran bunnies, dorang ada surat beranak sendiri. Kami memang jaga baka. Sebab nak sembelih dan makan daging, mestilah jaga, insya allah.

Ada lagi ibu bunny yang baru beranak 2minggu lepas, boleh stop pemberanakan buat sementara ni sebab dah banyak sangat dah pulak.

 

4 comments:

  1. Replies
    1. kalo yang mentah biasanya kilo. yang hidup kira ekor. hehe

      Delete
  2. wah.. comel + gebu2 semuanya.. ;)

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?