Ikut Belakang

Tuesday, July 9, 2013

Counting

Selamat Berpuasa semua kawan-kawan. Malam ni dah start terawih dan sahur. Konfem kat pasaraya kemain ramai dan sesak penuh orang (lepas terawih) sebab semua pakat sibuk nak beli barang untuk masak sahur.

Bulan puasa tahun ni, bulan kedua kami berdua tapi masing-masing macam orang bujang, sama macam tahun lepas. Sorang kat sinun, sorang kat sini. Hujung minggu baru sempat makan sahur dan berbuka sama-sama. Tahun ni paling bahagia, lagi 3 hari aku kerja dan belen-belen counting days sebelum bersalin, boleh masak sahur dan berbuka berdua pula. Walaupun tak dapat nak masak tapi at least ada di rumah. Terbalik pulak pasni, suami yang masak untuk isteri, masak pulak lauk berpantang. Ngeh3. Alhamdulillah. Doakan kami terus dapat bersama sebumbung hingga selama-lamanya.

Pasal thalassemia trait tu, Insya Allah takde pape kot, sebab Dr. hanya buat reason untuk cuti bersalin je. Kalau betul ada, mesti Dr. akan buat ujian, screening bagai dan apa-apa lagi prosedur yang Dr. lebih tahu.

Counting untuk puasa dan bersalin, doakan saya ye...

Owh, nak tengok citer ni sebelum bercuti;

Despicable Me 2
Eh. Poster ni macam untuk suami-to-be je

24 comments:

  1. eh! OK!! lama gila tak baca blog tau² awak nak bersalin (di kala kita tak sador pun awak mengandung, kah kah). semoga semua baik² belaka. kukenangmu dalam doaku, insyaallah ;)

    ReplyDelete
  2. Selamat berpuasa (puasa ke?) dan selamat menyambut bayi ye kak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gagagaga~

      puasalah (dalam kurungan)
      thehehe

      Delete
  3. Moga semuanya berjalan dengan lancar hendakNYA..

    ReplyDelete
  4. berpuasa dalam keadaan mengandung..
    banyak hikmahnya..
    moga selamat semuanya insyaAllah

    Ramadhan Almubarak :)

    ReplyDelete
  5. macam tak caya je samad wish pose ke akak. haha. akak, semoga baby comel macam saya dan selamat berpuasa

    ReplyDelete
  6. Selamat berpuasa dan semoga dipermudahkan. :)

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa juga & mudah2an dipermudahkan jalannyer yer

    ReplyDelete
  8. Salam Ramadhan Ell... Sama2 kita counting days ye! Dah bersalin jgn lupa habaq mai...hehehe...take care... :))

    ReplyDelete
  9. selamat berpuasa kak :)

    btw, cerita tu best hihi

    ReplyDelete
  10. k.ell..dah sarat pregnant rupanya hee

    tahniahhh!!

    wahh msk la pasni nk ganti puasa hihi

    smoga dipermudahkan segalanya :)

    ReplyDelete
  11. Selamat berpuasa Ell.. dah ada org baru ke..?

    ReplyDelete
  12. semoga kamu dan baby selamat dan sihat...
    semoga dipermudahkan proses bersalinnya... :)

    ReplyDelete
  13. salam el..semoga semuanya selamat k..harap2 kita berdua dapat tinggal bersama pasangan kita tak lama lagi kan..doa k.lyn ell ngan baby yg sweeeet tu selamat insyaallah..salam aidilfitri di hujung syawal..smile...............

    ReplyDelete
  14. As salam Ell,

    Lamamye Ell tak update! Hope Ell sihat dgn baby :) Take care dear :))

    ReplyDelete
  15. Ell.. ko di mana? akak rinduuuu...
    Selamat berpantang, moga kedua-duanya sihat walafiat, Amin

    ReplyDelete
  16. Hai ell...? Maseh selamat berpuasa?

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum.. tok tok.. tuan rumah.. oooo.. tuan rumah.. ;)

    ReplyDelete
  18. sory ell baru tgk blog... fb ada....

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?