Ikut Belakang

Tuesday, July 2, 2013

Cuti Awal Kerana...

Apa itu thalassemia trait?
Anemia jugak kan adik beradiknya~
Mild. Minor.
Bahaya ke.
Dan
Dapat early leave sebab itu.
Seminggu je pun dari EDD.
Nanti lepas bersalin, kalau tak cukup darah, dorang akan masukkan darah orang lain ke?


....



8 comments:

  1. Thalasemia? Awak mmg ade thalasemia ke? Mcm ni gaya, kena study dgn google la jwbnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya macam takde.
      tapi sepanjang preknen ni anemia jela, tu pun hb turun naik...

      Delete
  2. Thalasemia tu apa? Huuuu. Berhati2 dan jaga diri. :)

    ReplyDelete
  3. mcm2 persoalannya, agak merisaukan saya yg mendengar ni... semoga dipeemudahkan.

    ReplyDelete
  4. cuba klik sini, http://doktersehat.com/apakah-thalassemia-itu/

    Moga semuanya dipermudahkan, Amin.

    ReplyDelete
  5. Anemia tu merujuk kepada simptom kekurangan sel darah merah( Haemoglobin), manakala Thalassemia ialah sejenis penyakit.

    Bukan semua pesakit Thalassemia menunjukkan simptom anemia, especially those yg hanya pembawa( trait).

    Apa apa pun, anak anak awak perlu di screen..dan adik beradik awak pun perlu di screen, sebab thalassemia ialah genetically linked disorder

    ReplyDelete

Sharing is Caring,
Comment is Romance,
EH?