Ikut Belakang

Thursday, February 28, 2013

Footage


 Day 2

  Lepas seminggu

 Seminggu lepas tu
 
Dua tiga minggu lepas tu

Kejap je dah besar dah semuanya.

Friday, February 15, 2013

New Year, Newborn

Semakin bertambah ahli keluarga bunny kitorang. Tahun lepas, Abu beranak 3 ekor tapi semuanya mati. Kali ini, Dutch telah beranak sebanyak 7 ekor, sekor mati tinggallah 6 ekor sahaja. Semuanya comel-comel. Bapaknya ialah induk jantan yang gagah iaitu Puteh. Tetiba terselit baby warna hitam pekat sekor. Teruja jugak nak tengok kot-kot ada warna putih macam bapaknya tapi takde pulak. Third batch nanti mungkin ada. Hehe.



Sangkar dah tak muat. Nanti usia baby bunnies ni 2 bulan lebih, boleh pisahkan susu dan alih ke sangkar yang lebih selesa untuk dorang.


Yang mati tu nombor 3 dari atas. Kalau dia hidup, mesti comel sangat-sangat sebab kitorang belum ada warna macam Sylvester the Cat tuuuu. Ni dah beberapa hari diberanakkan. Sekarang dorang dah melompat-lompat, panjat-panjat feeder, dah pandai makan pelet, dah pandai berdiri minum air dari nipple drinker yang agak tinggi jugak. Cepat betul dorang membesar. Kalau boleh dicium-cium, dah lama dah dorang tu penyek. Tapi ish, kuman la plak.

Macam ni ke perasaan jadi ibu sebenarnya? Walaupun hanya kepada anak-anak bunny. Hiks. And, aku dah ada nama untuk dorang. Kyaaaaa!

Thursday, February 7, 2013

Projek RM

Salam Tahun Baru 2013. Kemana hilang eLL? Ada, saya tengah sibuk habiskan projek besar untuk tahun 2013. Projek Ratus-Ratus namanya (bukan juta-juta). Amboihhh.

Apa projek? Projek Running Man uolls. Saya tengah ketagih Running Man (RM) setelah diperkenalkan oleh my BFF, Dayah. Misinya untuk habiskan episod RM yang sekarang telah cecah 100++ episod. Saya tengah fokus untuk tengok dari 1st epi dan sekarang baru berapa epi je yang sempat tengok. Kahkahkah. Saya memang slow dan out to date. Orang dah berzaman tengok, saya baru nak hegeh-hegeh.

Gila betul sanggup tu. Sama macam saya ketagih tengok drama series Prison Break dan berangan-angan nak jadi genius macam Micheal Scofield. Apa la takde keja yang lagi berpekdah daripada itu ke? RM sebenarnya menghilangkan tensen dan sakit kepala. Saya akan tergelak terbahak-bahak sambil tutup mulut bimbang air liur tersembur meliputi seluruh skrin monitor.

Eleh, RM tu bukan 24jam saya tengok. Bila rasa tensen je, terus tengok RM. Ada lagi penting daripada tu kan? Dah emo tetibe kenapa kau.

Sebab saya tak update blog? Salah satunya sebab RM. Salah keduanya sebab kurang rajin. Salah ketiganya macam takde modal. Salah keempat, memang salah saya. Bila umur dah tua setahun daripada tahun lepas, rasanya macam nak duduk rumah senyap-senyap tak nak sosial.

Sambung projek RM,

Dari kiri cepat jalan, Gwang Soo, Kim Joong Kook, Jae Suk, Ji Hyo, Joong Ki, Suk Jin, HaHa, Kang Gary.

Semua dorang ni kelakar habis. Kim Joong Kook tu paling terer la, semua game dia cool je. Pastu dia yang ditakuti semua orang time game Hide & Seek sebab kelajuan mengejar dan betapa garangnya dia. Kalau game yang melibatkan keupayaan fizikal, memang dia menang la.

Satu je saya respek RM ni, artis yang join RM ni semua popular kat Korea. Pelakon, penyanyi, entertainer, MC dan lain-lain. Pastu games yang dorang buat semua macam merepek dan childish sikit tapi betapa dorang sangat sporting walau kadang-kadang macam sengal sangat. Bezanya dengan artis Malaysia kita yang kalaulah dorang join games seumpama ini, atau mungkin ada RM Malaysia (contohnya), maunya bergaduh saman menyaman semua dah. Asyik bergaduh dekat twitter, belum lagi apa-apa.

Satu lagi projek besar yang akan saya dapat, dan ini sangat sahih dan benar. Cuma saya tunggu masa yang sesuai. Projek yang ditunggu selama ini. Alhamdulillah. Bila keadaan mengizinkan, saya akan kongsi dengan kawan-kawan saya yang setia, yang bertanya dan risau dengan ke-senyapan saya dalam blogsfera (pinjam ayat orang glemer).

Hwaiting! (Fighting).